Zoeken
 


Gehechtheid loslaten: ontwikkel ware onthechting

Laatste wijziging: maandag 25 januari 2010 om 16:35, 2068 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
maandag 25 januari 2010

Onthechting is essentieel op het pad naar innerlijke vervulling, maar wordt vaak verward met afwijzing. We denken vaak dat we dingen die ons werelds plezier geven moeten opgeven om onthechting te kunnen ervaren, maar gehechtheid is niet hetzelfde als bezitten. Je kunt bezittingen hebben zonder gehecht te zijn, net zoals je in een grot kunt leven zonder ook maar iets te hebben en toch nog gehecht kunt zijn!

Het gaat erom dat je je behoeftigheid opgeeft, de angst om te verliezen; het gaat erom dat we vervulling in onszelf vinden, zodat we niet meer afhankelijk zijn van de dingen of mensen om ons heen om ons voldoening te geven. Wanneer je dit punt bereikt, dan kun je volledig genieten van de dingen die je hebt, maar zonder de angst ze te verliezen.

Waar ben jij aan gehecht? We zijn allemaal wel gehecht aan iets. Misschien zijn we gehecht aan onze kinderen, onze partners, onze materiële bezittingen, onze banen. Of misschien is het iets subtielers: ons imago, onze ideeën, ons geloof en onze overtuigingen. Als je jezelf er ooit op betrapt dat je je probeert vast te houden aan een positie of een idee verdedigt, dan kun je er zeker van zijn dat je gehecht bent.

Bron / Lees verder: spiritueelmagazine.nlBron:

Voeg toe aan: