Zoeken
 


Bespreek geen gevoelige informatie voor smart-tv

Laatste wijziging: dinsdag 10 februari 2015 om 09:08, 8078 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 10 februari 2015

Pas op wat je bespreekt in je huiskamer, want zelfs je televisie kan je nu afluisteren. Samsung waarschuwt zijn klanten in de gebruiksvoorwaarden voor het bespreken van gevoelige informatie voor hun smart-tv. De televisie ‘luistert’ namelijk mee via de stembesturing van de tv en deze gesprekken kunnen weer gedeeld worden met derde partijen.

Door deze stembesturing ‘hoort’ de smart-tv alles wat besproken wordt in de kamer. Omdat het toestel contact op zoek is naar commando’s wordt de spraak die opgevangen wordt door de televisie omgezet naar tekst. Een nadelige bijkomstigheid is dat privégesprekken worden opgeslagen.

Volgens de gebruikersvoorwaarden, die te lezen zijn op de website van Samsung, wordt de data vervolgens verzonden naar derden. Niet duidelijk is welke partijen dat precies zijn. Samsung maakte dat niet bekend.

De inbreuk op de privacy is alleen te omzeilen door de spraakbesturing is uit te zetten. Dit kan eenvoudig ingesteld worden, alleen valt hiermee wel een functie weg van de smart-tv. Klanten moeten hun televisie dan weer ‘ouderwets’ handmatig besturen met de afstandsbediening. 

 Bron: metronieuws.nl

Voeg toe aan: