Zoeken
 


Tijdcapsule uit 1795 onthult eeuwenoude schatten

Laatste wijziging: woensdag 7 januari 2015 om 10:32, 5834 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 7 januari 2015

In de Amerikaanse stad Boston is gisteren een tijdcapsule geopend die in 1795 werd gevuld en verstopt. In het verroeste koperen doosje zaten onder meer opgevouwen kranten, munten en documenten die stammen uit de tijd waarin alleen de oostelijke regio's van Noord-Amerika zich hadden verenigd in de Verenigde Staten.

Het zorgvuldig openen van het relikwie nam ongeveer vier uur in beslag, meldde CNN. Conservator Pam Hatchfield van het Museum of Fine Arts haalde de historische materialen stuk voor stuk uit het doosje. "Het was net als een hersenoperatie, waarbij de geschiedenis op ons neerkeek", zei directeur Malcom Rogers over het proces.

De capsule werd vorige maand uit het Massachusetts State House verwijderd, het gebouw waar het parlement en de regering van de staat zetelen. Dat nauwkeurige proces nam ook al zeven uur in beslag. Het doosje werd door de in Amerika geprezen oorlogsheld Paul Revere, toenmalig gouverneur Samuel Adams en de lokale aannemer Scollay verborgen in een hoeksteen van het gebouw.

 

Noot redactie;

Voor plaatjes/afbeeldingen zie bron.Bron: hln.be

Voeg toe aan: