Zoeken
 


Actiegroep verstopt kind voor jeugdzorg

Laatste wijziging: woensdag 17 december 2014 om 09:12, 5219 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 17 december 2014

APELDOORN - Er is een illegale actiegroep actief in Nederland die kinderen uit handen van jeugdzorg houdt door ze te laten onderduiken op geheime adressen in diverse delen van het land en desnoods het buitenland.

Uit vrees voor ontdekking verblijven de kinderen korte tijd, soms niet meer dan een paar dagen, op 1 adres. Deze krant is de groep op het spoor gekomen tijdens onderzoek naar de verdwijning van de 10-jarige Sylvano uit Sneek.

De groep, die ruim een jaar actief is, bestaat uit ongeveer 20 mensen die op basis van eigen negatieve ervaringen met jeugdzorg zo handelen. Ze hebben de afgelopen tijd 6 kinderen opgevangen. Deze krant heeft meerdere leden van de groep gesproken. "We zien het als een laatste redmiddel. Kinderen verdwijnen onterecht in instellingen. We moeten iets doen", verklaart een van hen haar deelname.

Codetaal
De groep neemt voorzorgsmaatregelen om buiten beeld te blijven. De deelnemers gebruiken bijvoorbeeld onderling prepaid telefoons met steeds andere nummers en wisselen met codetaal via internet informatie uit. "We kennen elkaar ook niet allemaal."

Politie
De precieze werkwijze willen de betrokkenen niet uitleggen. Jeugdzorg Nederland weet dat kinderen verborgen worden gehouden, maar is verrast dat dit ook georganiseerd gebeurt. Jeugdzorg wil er verder niet veel over kwijt. Bureau Jeugdzorg Friesland zegt dat de verdwijning van Sylvano bij de politie is gemeld. "Die houdt zich bezig met zijn opsporing zodat hij de zorg kan krijgen die hij nodig heeft."

De politie doet onderzoek en waarschuwt alle betrokkenen. "Dit is een zeer ernstige zaak en ook niet in het belang van het kind. Degenen die betrokken zijn bij het verbergen van Sylvano riskeren celstraffen tot 9 jaar."

Noot redactie:

Het is toch absurd dat er ondergrondse actiegroepen in het leven moeten worden geroepen om de kinderen te beschermen. Jeugdzorg is een zieke instelling die veelal opereert om aan de pedofiele behoefte te voldoen van de hoge heren. Volgens mij gewoon een grote dekmantel. Jeugdzorg maakt in de meeste gevallen de situatie van het kind nog erger en slechter. Jeugdzorg is geen instantie die zorgt voor de kinderen. Kijk ook even naar de poll. Van de dik duizend stemmen zegt 81% dat jeugdzorg fout bezig is en kinderen tegen hen beschermd moeten worden. Die illegale actiegroep kan ik alleen maar aansporen. Respect voor die mensen. Als ik mij kan ergens kon aanmelden voor die groep zou ik dat zo doen. Die dreigementen van 9 jaar cel is alleen maar gebasseerd op angst. In plaats van dat ze jeugdzorg gaan onderzoeken gaan ze achter de mensen aan die juist de kinderen helpen.Bron: destentor.nl

Voeg toe aan: