Zoeken
 


VIDEO: Eeuwenoud geheim verbindt Fries stadje met Piramiden van Gizeh en Stonehenge

Laatste wijziging: maandag 15 december 2014 om 14:16, 5824 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
maandag 15 december 2014

Afgelopen maand werd in Leeuwarden een heel bijzonder boek gepresenteerd: Het geheim der eersten – de terp van Naphtali. In het boek wordt een eeuwenoud geheim onthuld. Wetenschapper Emiel Amsterdam uit Hindeloopen, werkzaam bij het Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium, deed vorig jaar een opzienbarende ontdekking. In de gevel van de kerk van Hindeloopen ontdekte hij symbolen die hem op een spoor zetten van een eeuwenoud geheim dat verspreid ligt over het Friese landschap.

Dit geheim verbindt Hindeloopen met de Piramiden van Gizeh en Stonehenge in Engeland. Het leidt Emiel zelfs naar de Heilige Graal. Om het geheim toegankelijk te maken, besluit hij het te verwerken in een fact-thriller.

De locaties van de meer dan 2000 jaar oude terpen in Friesland houden volgens Emiel verband met de sterrenbeelden. Elke terp vormt een ster in een sterrenbeeld, zegt hij in gesprek met zender GPTV. Zo maakt Hindeloopen deel uit van het sterrenbeeld Steenbok en is Leeuwarden onderdeel van het sterrenbeeld Leeuw.

“Met deze ontdekking krijgen we heel veel informatie uit de sterrenbeelden en daaruit kunnen we afleiden hoe de mensen leefden,” zegt Emiel. “Maar ook: waar komen onze tradities vandaan? En waar komen Sinterklaas en Zwarte Piet vandaan?”

Boek: Het geheim der eersten – de terp van NaphtaliBron: ninefornews.nl

Voeg toe aan: