Zoeken
 


Nederlandse militairen testen of ze Rusland kunnen afschrikken

Laatste wijziging: donderdag 4 december 2014 om 09:36, 2749 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
donderdag 4 december 2014

Nederland gaat begin volgend jaar testen hoe snel Nederlandse militairen in actie kunnen komen als zij de Russen af moeten schrikken. Samen met het Duitse en het Noorse leger gaan de militairen kijken hoe snel ze zich bij de oostgrens van de NAVO-landen kunnen melden.

De oostgrens van het bondgenootschap loopt langs het oosten van Estland, Letland, Litouwen, Polen, Slowakije en Hongarije en langs het noorden van Roemenië.

De test om te kijken hoe snel de militairen daar kunnen zijn hoort bij een nieuwe proef: de NAVO-flitsmacht. De flitsmacht werd in september bij de NAVO-top in Wales opgericht, omdat de NAVO bedreigde bondgenoten zo snel mogelijk wil kunnen helpen als dat nodig is. De militairen moeten binnen een paar dagen ter plaatse kunnen zijn.

Het is nog onduidelijk hoeveel Nederlandse militairen precies aan de proef mee gaan doen, maar volgens minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken gaat het in eerste instantie waarschijnlijk om honderden militairen.

Uiteindelijk zouden dat er nog honderden meer kunnen worden. De minister vertelde dat na een overleg met zijn NAVO-collega’s in Brussel.


Noot redactie:
Volgens mij valt dit ook onder uitlokking en intimidatie. Het zijn net kleine kinderen.... nee correctie het zijn kleine kinderen... verwende en iritante kinderen. Geen paniek Putin de meeste mensen hebben die smerige spelletjes ondertussen door. Het is de EU en Amerika die hier ziek zijn. Dat zijn pas de psychopaten, niet Putin.. nou ja een beetje dan.. zo lief is hij ook weer niet maar wel de enige die ingaat tegen de NWO Amerika/EU ;-)Bron: rtlnieuws.nl

Voeg toe aan: