Zoeken
 


Camera netwerk kan voetgangers tracken

Laatste wijziging: dinsdag 2 december 2014 om 08:46, 3639 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 2 december 2014

videotracking

Het tracken van auto’s  middels gps is inmiddels gemeengoed. En zelfs fietsers zijn al in kaart te brengen, bijvoorbeeld met wifi-tracking. Nieuw is videotracking.

De methode is in ontwikkeling aan de universiteit van Washington. Het idee er achter is dat voetgangers te volgen zijn aan de hand van camerabeelden, afkomstig uit verschillende bronnen.

Door de enorme hoeveel camera’s die tegenwoordig in elke stad zijn opgehangen, komt er ook een enorme hoeveel visuele data beschikbaar. De universiteit ontwikkelde een algoritme waarbij voetgangers (en wellicht ook fietsers) als individu te onderscheiden zijn op camerabeeld, eventueel zonder dat het  gezicht in beeld komt.

Het gaat daarbij het niet alleen beelden van vaste (beveiligings)camera’s en dergelijk, maar  ook camera’s die in een auto zijn gemonteerd. Of in een drone.

Op die manier zijn voetgangersstromen in een stad in beeld te brengen, aldus de onderzoekers. De toepassingsmogelijkheden zijn legio (evenals trouwens de privacy issues). Een belangrijk toepassingsgebied is het volgen van personen voor beveiligingsdoeleinden. Maar ook zou het systeem zijn te gebruiken om op het scherm van navigatieapparatuur voetgangers live in beeld te brengen.Bron: verkeersnet.nl

Voeg toe aan: