Zoeken
 


Rusland simuleert aanval op Denemarken - Generaal spreekt van voorbereiding WO-3

Laatste wijziging: vrijdag 7 november 2014 om 09:32, 1598 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
vrijdag 7 november 2014

Rusland testte afgelopen week 2 keer een Topol-M ballistische raket, volgens de Duitse Spiegel omdat er mogelijk een preventieve kernaanval op de NAVO wordt voorbereid.

De hetze die de Westerse media tegen Rusland begon vanwege de crisis in Oekraïne en de ramp met vlucht MH-17 is nog nauwelijks afgezwakt. De Duitse Spiegel bericht dat Rusland zijn kernraketten test voor een preventieve aanval. Volgens Deense defensie officials hebben met raketten bewapende Russische vliegtuigen in juni een aanval op Denemarken gesimuleerd. De laatste 2 dagen van oktober voerden 4 groepen van ieder minstens 6 Russische toestellen oefeningen uit rond het luchtruim van Europa.

Volgens de NAVO is er sinds het einde van de Koude Oorlog zelden zoveel Russisch ‘wapengekletter’ geweest. Een generaal (buiten dienst) zegt zelfs dat het erop lijkt alsof de Russen zich voorbereiden op de Derde Wereldoorlog.

Denemarken: Nieuwe Koude Oorlog

De Russische ‘aanval’ op het Deense eiland Bornholm vond afgelopen zomer precies plaats toen daar zo’n 9000 mensen waren voor een politieke bijeenkomst. Het Deense ministerie van Defensie zag de grootste Russische militaire oefening in de Baltische Zee sinds 1991, die een ‘offensiever karakter had dan in recente jaren’.

De Denen verwachten dat de situatie in Oost Oekraïne de komende jaren een nieuwe Koude Oorlog tussen het Westen en Rusland zal veroorzaken. De Russen laten de laatste maanden en weken steeds vaker militair hun tanden zien; deze week stuurde ze in een periode van 24 uur 19 gevechtsvliegtuigen –volgens The Wall Street Journal minstens 24- richting het luchtruim van de NAVO-landen. (1)

Spiegel: Rusland oefent op preventieve kernaanval op Westen

Bij Zweden voerde een Russische onderzeeër een testlancering met een ballistische (kern)raket uit. De Duitse Spiegel, één van de belangrijkste propaganda organen van de Westerse gevestigde orde, suggereerde dat Rusland met zijn Topol-M raketten –die ontwikkeld werden om het NAVO raketafweersysteem te omzeilen- een preventieve kernaanval op het Westen zou kunnen gaan uitvoeren, om in één klap de kernwapens van de VS en de NAVO uit te schakelen. De afgelopen week hebben de Russen in drie dagen tijd twee van deze raketten getest. (2)

‘Agressieve Russische actie tegen Oost Europa’

De Amerikaanse luchtmachtgeneraal (buiten dienst) David Deptula verklaarde tegen de Daily Beast dat het ‘zeker mogelijk is’ dat Rusland zich voorbereidt op de Derde Wereldoorlog. ‘Het is niet vergezocht dat Putin binnen de komende 2 jaar een agressievere actie in Oost Europa onderneemt en een nucleaire dreiging gebruikt om een reactie van de NAVO af te schrikken.’

Dit jaar werden er al meer dan 100 Russische vliegtuigen bij het luchtruim van de NAVO opgevangen. The Wall Street Journal haalde het Witte Huis aan, dat sprak van ‘verontrustend wapengekletter’ van Russische kant. De Amerikaanse stafchef van het leger, generaal Ray Odierno, sprak letterlijk van ‘Russische agressie’ en zei dat ‘wij onze bondgenoten gerust moeten stellen’.

Jens Stoltenberg, de nieuwe secretaris-generaal van de NAVO, verklaarde in een interview met de gezaghebbende Amerikaanse krant dat er meer ‘transparantie en voorspelbaarheid’ nodig is met Rusland, om ‘te voorkomen dat de crisis in iets ergers ontaardt, (en) dat misverstanden nog grotere conflicten veroorzaken.’

Putin: Speelkwartier Westerse elite is voorbij

In een door het Westen genegeerde toespraak –die volgens onafhankelijke analisten de belangrijkste sinds Churchills toespraak in 1946 was- liet de Russische president enkele dagen gelden duidelijk weten dat wat hem betreft ‘het speelkwartier voorbij’ is voor de Westerse elite. Rusland heeft jarenlang gehoopt door het Westen als gelijkwaardige partner te worden behandeld, maar die hoop is door het Westen zelf de bodem in geslagen, aldus Putin.Hij onderstreepte dat de Verenigde Staten, de belangrijkste architecten van de ‘Nieuwe Wereld Orde’, verantwoordelijk zijn voor de huidige chaos en onzekerheid in de wereld. Rusland heeft geen interesse in de opbouw van een eigen ‘wereldrijk’ zoals Amerika dat doet, en wil niet als ‘redder van de wereld’ optreden, noch andere landen dwingen het Russische voorbeeld te volgen.

Nieuwe wereldoorlog ‘bijna onvermijdelijk’

Tegelijkertijd zal Rusland zich nooit in de Amerikaanse/Westerse Nieuwe Wereld Orde laten dwingen. ‘Iedereen die (daarom) zal proberen Rusland van de wereld te isoleren, zal storm oogsten,’ waarschuwde de Russische president, die eraan toevoegde beslist geen nieuwe (wereld)oorlog te willen, maar er dankzij de agressieve politiek van Amerika en de NAVO zo goed als zeker wel een te verwachten.

In tegenstelling tot de EU en de VS zal Rusland ‘zijn macht en invloed niet op de elite en achterkamertjespolitiek baseren, maar op de wil van de bevolking,’ besloot Putin. Dat houdt in dat als Rusland direct wordt bedreigd door de NWO-elite in Brussel en Washington, een krachtig antwoord niet zal uitblijven.Bron: xandernieuws

Voeg toe aan: