Zoeken
 


BND blijkt helemaal geen bewijs te hebben voor neerschieten MH-17

Laatste wijziging: woensdag 22 oktober 2014 om 09:54, 1702 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 22 oktober 2014

De Westerse media heeft het weer geflikt. Met schreeuwerige koppen werd ons wijsgemaakt dat de Duitse geheime dienst (BND) ‘overvloedig bewijs’ zou hebben dat vlucht MH-17 door de pro-Russische separatisten werd neergehaald. Een vluchtige blik op de feiten leert dat dit complete onzin is, en die bewijzen er helemaal niet zijn. Wellicht is dat wel de ware reden waarom de Nederlandse regering weigert een hoorzitting over dit ‘bewijs’, dat onder andere zou bestaan uit satellietbeelden, te houden (2).

 Geen bewijzen, maar politiek gekleurde theorieën

De BND blijkt enkel enige ‘plausibiliteiten’ te hebben gepresenteerd aan de Duitse regering. Met andere woorden: theorieën. De werkelijke oorzaak van het neerstorten van de Maleisische Boeing uit Amsterdam is nog altijd niet bekend of wordt zorgvuldig achter slot en grendel bewaard.

De geheime diensten spelen dus hun bekende rol, namelijk het in opdracht van overheden via de media verspreiden van desinformatie. De waarheid wordt daarbij altijd ondergeschikt gemaakt aan politieke doelstellingen. In het geval van de crisis in Oekraïne is dat doel van meet af aan duidelijk geweest: Rusland van alles de schuld geven, en de Russische president Putin demoniseren.

Het ooit gerenommeerde Duitse Der Spiegel is één van de grootste propaganda organen van de Westerse gevestigde orde geworden. Het magazine schreeuwde rond dat de BND overvloedig veel bewijs heeft dat de pro-Russische separatisten verantwoordelijk zijn voor het neerhalen van vlucht MH-17.

In werkelijkheid beschikt de BND slechts over kleine aanwijzingen die op diverse manieren geïnterpreteerd kunnen worden, zodat de gewenste politieke uitkomst wordt bereikt. De Duitse en daarna Europese media spraken echter onmiddellijk van ‘bewijs’.

Aanwijzingen voor schuld Oekraïne

Eén van de vermoedelijke redenen is de aanklacht die een Duitse advocaat namens nabestaanden van de ramp heeft ingediend tegen de Oekraïense regering, omdat die nalatig is geweest en het onveilige luchtruim boven het oosten van het land had moeten sluiten voor passagiersvliegtuigen.

Tevens zijn de gesprekken van de luchtverkeersleiding in Oekraïne nog altijd niet vrijgegeven, een aanwijzing dat het Westen iets probeert te verbergen. Ook de beelden die de AWACS-radartoestellen van de NAVO registreerden duiden op schuld van Oekraïne, en niet de separatisten. Over de ware oorzaken hebben de betrokken landen –de VS, Oekraïne, Nederland, België en Australië- zelfs een zwijgplicht ingesteld (4).

Anti-Russische vuurtje wordt opgestookt

De BND vond het klaarblijkelijk tijd om met nieuwe nietszeggende speculaties het anti-Russische vuurtje in Europa weer op te stoken. Russische waarnemers vermoeden dat de BND probeert de Nederlandse regering, dat het internationale onderzoek naar de ramp leidt, te beïnvloeden.

Wat meespeelt is dat Moskou en Kiev zijn overeengekomen dat de EU de enorme gasrekening van Oekraïne aan Gazprom moet betalen. De regeringen in Europa zijn er daarom bij gebaat de aandacht van de burgers af te leiden van het feit dat er $ 4,5 miljard (3) van hun belastinggeld zal worden weggesluisd naar de Oekraïense regering.

(1) Deutsche Wirtschafts Nachrichten
(2) NU
(3) Der Standard
(4)Unian


Bron: xandernieuws

Voeg toe aan: