Zoeken
 


Bewust opvoeden in de nieuwe tijd

Laatste wijziging: dinsdag 21 oktober 2014 om 08:43, 2755 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 21 oktober 2014

Zijn wij niet altijd gewend geweest om kinderen dingen AAN te leren? Om veel voor te doen? Juist in deze tijd moeten we hier niet meer vanuit gaan.

Het is van belang dat we meer naar onze (nieuwetijds) kinderen kijken om zo te zien wat hun werkelijke behoeften zijn en wie het kind werkelijk is.

Wij mogen en kunnen kinderen zelf keuzes laten maken en hun verantwoordelijkheid laten dragen. Hiermee stimuleer je kinderen een eigen identiteit, zelfstandigheid en autonomie te ontwikkelen. Maar zolang wij als ouders overbeschermend zijn, een kind niet liefdevol los kunnen laten om zelf hun fouten in te zien en van te leren, en zo ook niet zichzelf kan zijn zal een kind in plaats van kijken wat wel en niet kan, juist veel moeite hebben met keuzes maken en zich niet kunnen ontwikkelen tot zijn eigen Ik.

Zou het niet prachtig zijn als onze kinderen juist hun angst en onzekerheden met ons zouden kunnen delen en wij hen uitdagen om te kijken wat de mogelijkheden zijn! Hoe confronterend dat soms ook kan zijn omdat ons eigen innerlijk kind, door de spiegel die zij ons voorhouden, wordt aangeraakt. Een trigger voor ons om te groeien op persoonlijk vlak.

Wij als ouders en opvoeders zijn hier om hen te begeleiden op deze weg, niet om van hen iets te maken wat wij aangeleerd hebben of om alles aan hen voor te doen, en hun eigen Ik te ‘’onderdrukken’’ Wij kunnen hen stimuleren en positief benaderen om zich zoveel mogelijk te ontwikkelen tot hun eigen Ik.

C  Data Users DefApps AppData INTERNETEXPLORER Temp Saved Images highly sensitive persons Bewust opvoeden in de nieuwe tijd

Wij moeten hen juist de kans geven om zich te stoten, te vallen en weer op te staan om zo te ontdekken wat hun kwaliteiten zijn, in hun eigen tempo. Vrijheid en vertrouwen geven dat de weg ernaar toe op geheel eigen wijze geleerd mag worden. En wij moeten zorgen voor die veilige omgeving waarin die ontdekking en ontwikkeling kan plaatsvinden. Een kind hoort niet aan zijn lot over gelaten te worden omdat wij als opvoeders het even niet meer weten. Een kind snapt niet wat even afkoelen betekent maar heeft juist behoefte om tijdens een gevoel van onwetendheid, frustratie en boosheid in een veilige omgeving te zijn. Hoe lastig dat ook is! Besef je dat zij onze begeleiding nog heel hard nodig hebben, omdat een kind nog niet alle oplossingen kent en weet. Laat het gevoel van een kind er zijn, wat zij vanbinnen voelen is oprecht.

Door vrijheid, liefde, begrip te geven en tonen geven wij onze kinderen de kans om te worden wie ze werkelijk zijn.

Over Sanne Blom:

‘’Ik ben trotse moeder van 2 kinderen, een (stief)zoon van 8 en een zoontje van 2.

Met liefde en plezier werkzaam als (spiritueel)coach in mijn eigen praktijk De Krachtwijzer, gericht op persoonlijke groei van professional, ouder/opvoeder en kind.

Naast mijn werkzaamheden schrijf ik al geruime tijd artikelen en blogs over persoonlijke groei mbt ouderschap, bewust opvoeden in de nieuwe tijd, hooggevoeligheid en nieuwetijdskinderen.

Mijn missie is om deze krachtige boodschap en bewustwording met zoveel mogelijk mensen te delen en met een holistische benadering een motiverende inspiratiebron te zijn om vanuit een hartgerichte kijk en aanpak een goede balans, verbinding en veilige basis te creëren zowel voor en tússen professionals, ouders en kind. 
Iemand te motiveren om zijn eigen kracht te (her)ontdekken en te ervaren wat hun kwaliteiten zijn. Zodat iedereen te kans krijgt zich te ontwikkelen tot zijn eigen Ik.

 

Links:

www.dekrachtwijzer.nl

www.facebook.com/dekrachtwijzerBron: nieuwetijdskind.com

Voeg toe aan: