Zoeken
 


Professor wil concentratiekampen bouwen voor Joden?

Laatste wijziging: donderdag 9 oktober 2014 om 18:30, 1405 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
donderdag 9 oktober 2014


‘Never again’, staat op deze gedenksteen bij het voormalige concentratiekamp Treblinka. De meeste Turken denken daar inmiddels heel anders over. (inzet: Professor Göker en zijn schokkende tweet).

De Turkse professor Ali Ihsan Göker, voorzitter van de afdeling natuurkunde van de Bilecik Seyh Edibali Universiteit, krijgt subsidie van de overheid in Ankara voor een onderzoek naar de bouw van concentratiekampen voor Joden. ‘Treblinka zal spoedig worden gebouwd. Op dit moment wordt gewerkt aan de spoorlijn om de Joden te transporteren,’ twitterde hij trots.

In plaats van door de Turkse overheid te worden vervolgd, zoals volgens de wet zou moeten, krijg Göker juist subsidie van de Wetenschappelijke en Technologische Onderzoeks Raad van Turkije (TÜBITAK).

Vruchtbare bodem radicalisme

Hoewel volgens het onderzoeksbureau Metropoll ‘slechts 5% van de Turken sympathie voelt voor ISIS’, betekent dat volgens auteur Burak Bekdil nog altijd dat 400.000 landgenoten achter de jihadstrijders staan. Als slechts 10% daarvan besluit actief te worden, dan krijgt ISIS er 40.000 terroristen bij. ‘Het onderzoek laat daarom zien dat Turkije een vruchtbare grond is voor het islamitische radicalisme,’ concludeert Bekdil.

69% Turken antisemitisch

Dat komt overeen met eerdere onderzoeken van de Anti-Defamation League, waaruit bleek dat maar liefst 69% van de Turken antisemitisch is, wat meer is dan in de Israëlische aartsvijand Iran, waar dit percentage 56% is. Zo verkopen sommige winkels in Istanbul en op het internet ISIS-merchandise, en heeft één winkel in de stad een bord opgehangen met de tekst ‘Verboden voor Jodenhonden’. ISIS-leden kunnen zonder dat de autoriteiten ingrijpen met de metro reizen en daar zelfs nieuwe leden recruteren.

‘Dat jullie maar nooit van Hitler afkomen!’

Het Turkse onderzoeksbureau Gonzo Insight onderzocht het internet in Turkije, en constateerde dat 27.309 Turken in totaal 30.926 tweets hadden verstuurd waarin zij expliciet Hitlers Holocaust steunden. Eén van hen was Samil Tayyar, lid van het parlement namens de heersende AKP van president Erdogan. Hij twitterde: ‘Joden, dat jullie maar nooit van Hitler afkomen!’

Mein Kampf

Na het aan de macht komen van de islamistische AKP is Turkije in tien jaar tijd veranderd in een extremistische moslimstaat die zich zeer vijandig opstelt tegen Israël en Joden, maar ook steeds meer tegen het Westen. Vorig jaar werd Erdogan samen met de Iraanse ayatollah Khamenei verkozen tot antisemiet van het jaar 2013. Een voormalige klasgenoot van hem onthulde dat Erdogan altijd rondliep met zijn favoriete boek: Hitlers ‘Mein Kampf’.Bron: xandernieuws

Voeg toe aan: