Zoeken
 


BP liet informatie op Wikipedia vervalsen

Laatste wijziging: maandag 25 maart 2013 om 09:05, 3245 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
maandag 25 maart 2013

 procent van de informatie op Wikipedia over British Petroleum (BP) - de oliereus die de milieuramp met Deepwater Horizon op zijn geweten heeft - is gemanipuleerd. Dat bericht de Amerikaanse nieuwswebsite cnet.com op basis van boze redacteurs bij de online encyclopedie. Vooral met de milieureputatie van het bedrijf zou een loopje zijn genomen.

Het bedrijf heeft geen rechtstreekse toegang tot de pagina, maar zou wel een mannetje zitten hebben in het redactieteam van Wikipedia, weet de nieuwswebsite. 'Arturo at BP' heeft banden met het oliebedrijf en schreef voor Wikipedia een aantal teksten over BP, vooral aangaande milieukwesties.

De online encyclopedie publiceerde de info als kant-en-klare feiten, terwijl in realiteit 44 procent van de inhoud door BP aangepast zou zijn.

Het oliebedrijf ontkent intussen dat het zijn imago onrechtmatig heeft opgesmukt. Het volgt naar eigen zeggen de editoriale richtlijnen die Wikipedia oplegt en veegt de beschuldiging van belangenvermenging van tafel. "We werken volledig transparant en objectief", klonk het onder andere in een mededeling.Bron: demorgen.be

Voeg toe aan: