Zoeken
 


Reíncarnatie, een waarheid

Laatste wijziging: maandag 2 februari 2009 om 11:36, 3905 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
maandag 2 februari 2009

 

Iedereen heeft wel een mening over reïncarnatie en of het wel of niet bestaat. Reïncarnatie betekent terugkeren in het vlees en door de eeuwen heen is hier veel over geschreven en gezegd. In de meeste grote religies was dit gewoon een waarheid maar is er later uit verwijderd om zo de mensen beter te kunnen controleren. Als er namelijk niet opnieuw aan een leven kon worden begonnen na de dood, kon men de mensen wijsmaken op een bepaalde manier hun leven te leven ( DE MANIER VAN DE RELIGIE ) en als men dat niet deed dan volgde de hel. Want zo was er geen nieuwe ronde met nieuwe kansen. Controle door angst. 

Maar reïncarnatie is wel een waarheid, let wel een waarheid. Je geeft je lichaam op- omdat de houding het liet sterven- en neemt een ander lichaam aan en dat doe je hier op aarde of ergens anders op het niveau van materie. Maar je wordt nooit gedwongen om terug te komen, je komt terug omdat je daarvoor kiest, je wilt het. Als je dus iemand de schuld wilt geven hiervan moet je bij jezelf zijn. Je bent totaal verantwoordelijk voor je eigen leven en voor wat je meemaakt, of dat nu leuk is of niet.

Je bent hier en komt hier terug omdat je hier een behoefte wilt vervullen, vreugde- verdriet- woede- extase- pijn- verwondering of wat dan ook. En als je ergens genoeg van hebt kun je van houding veranderen en kiezen voor een andere ervaring. Door hier te zijn ervaar je God, leer je jezelf begrijpen.

En gewoon te leven om te leven is de grootste prestatie die je kunt leveren om het leven te begrijpen. Want dan zul je vrede kennen en weer volledig God worden.

Leef voor jezelf in plaats van de maatschappij, houd van jezelf, vergelijk jezelf niet langer met anderen. Maak jezelf niet druk over je baan, opleiding, auto, status of wat dan ook. Maar kijk eens naar iets wat eeuwigdurend en prachtig is, wat je in vervoering brengt. Kijk eens naar een sneuwvlok, die valt, neerkomt en smelt op de grond. Zie en voel hoe de regen je verfrist, de zon je verwarmt. Neem de tijd en kijk eens hoe de dieren in het bos volledig één met de natuur zijn.

De meeste mensen zijn hier zo van vervreemd omdat ze in de cel van de maatschappij gevangen zitten. Er valt nog zoveel te ervaren en dat is waarom mensen reïncarneren. Maar het zal nooit een verplichting worden.

Je hebt vele levens gehad, je was beroemd, berucht, geliefd, gehaat. Maar niets wat in je verleden was, is zo groots als wat je nu bent. Je bent geweldiger dan je ooit bent geweest, omdat je al die ervaring en kennis van al je vorige levens in je meedraagt. Het NU is het doel van alles wat was. Je bent nooit beter geweest dan nu, ongeacht je masker, je situatie of ervaring van nu, want alles draag je in je.

Je kunt nieuwsgierig zijn naar wie je was, maar wie ben je nu? Weet je dat? Leef nu, dit is het magische moment. Maak met je houding dit moment tot wat jij verklaard dat het is. Als je wilt, verklaar je het volgend moment tot iets nieuws, wat je maar wilt. In je toekomst zul je jezelf zijn, altijd. Welk karakter je ook wilt vertolken, met welk masker je ook besluit terug te komen, als je besluit te reïncarneren.

Eddy

 

Je kwam hier terug om God te ervaren, om jezelf te begrijpen, om de principes te leven van Ik Ben. En die principes omvatten alles wat iedereen is, elke houding, elke emotie, elk karakter, elke denkbeeldige situatie die gecreëerd is in de wereld van gedachte, die God wordt genoemd.

                                                                                    RAMTHA

 

 Voeg toe aan: