Zoeken
 


NAVO bereidt zich voor op ingrijpen in Syrie

Laatste wijziging: woensdag 20 maart 2013 om 09:48, 1836 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 20 maart 2013

De NAVO bereidt zich voor op een mogelijke militaire interventie in Syrië, mochten de Verenigde Naties daartoe besluiten.

Dat heeft de bevelhebber van de Amerikaanse strijdkrachten in Europa, admiraal James Stavridis, dinsdag gezegd in de Amerikaanse Senaat.

Stavridis zei dat de Verenigde Staten een aantal opties bestuderen. "We zijn klaar om ingezet te worden, als we worden opgeroepen", aldus de generaal.

De lidstaten van de NAVO hebben een aantal opties besproken om een einde aan het geweld in Syrië te maken.

No-flyzone

Zo is er gepraat over het instellen van een no-flyzone, het leveren van wapens aan de oppositie en het instellen van verdere wapenembargo's. Het uitschakelen van het Syrische luchtafweergeschut wordt niet uitgesloten, zei Stavridis.

De NAVO heeft eerder dit jaar op verzoek van Turkije Patriot-raketten gestationeerd langs de Turks-Syrische grens, om Turkije te beschermen tegen mogelijke Syrische raketaanvallen. Volgens Stavridis is het mogelijk de Patriots op zo'n manier neer te zetten dat ze ook Syrische gevechtsvliegtuigen zouden kunnen neerschieten.Bron: nu.nl

Voeg toe aan: