Zoeken
 


Belgen massaal naar de voedselbank

Laatste wijziging: zondag 17 maart 2013 om 19:53, 3930 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
zondag 17 maart 2013

Als gevolg van de crisis gaan de Belgen massaal naar de voedselbanken. Vorig jaar klopten meer dan 121.000 mensen bij de voedselbanken aan voor hulp.

Dat waren er 4500 meer dan het jaar daarvoor. Nog nooit eerder moesten zoveel Belgen voedselhulp vragen, aldus Belgische media op zondag.

Het zijn niet alleen kansarmen of eenoudergezinnen die aankloppen, maar ook mensen uit de middenklasse en kleine zelfstandigen die failliet gingen.

Ook gepensioneerden die moeten rondkomen van een klein pensioentje zoeken steeds vaker voedselhulp, omdat alles duurder wordt en hun pensioen niet snel genoeg meestijgt.

Rode Kruis

Het probleem geldt volgens de Belgische krant De Standaard niet alleen voor België. Volgens het Europese Rode Kruis hebben alleen al in Spanje drie miljoen mensen een pakket nodig. En niet alleen in de landen die getroffen zijn door de Europese crisis is dit een bekend fenomeen. Ook in rijke landen als Luxemburg en Finland vragen mensen om hulp.

Het Rode Kruis zegt nu meer paketten uit te delen dan aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. "Sinds 1945 hebben we in Europa nooit zoveel eten moeten uitdelen als vandaag", zegt Yves Daccord van het Europese Rode Kruis.

"Voor het eerst moet onze organisatie in een aantal landen meer de focus leggen op binnenlandse hulp dan op buitenlandse projecten."Bron: nu.nl

Voeg toe aan: