Zoeken
 


Interview: Vragen en antwoorden met Senia Melchizedek

Laatste wijziging: donderdag 10 januari 2013 om 14:02, 6422 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
donderdag 10 januari 2013

 

Interview: Vragen en antwoorden met Senia Melchizedek

 

Vraag: Hallo Senia, fijn dat je deelneemt aan dit interview

Senia antwoord: Ja fijn dat ik gevraagd ben


Vraag: Ik wil graag wat gerichte vragen stellen over jou en waar je je zoal mee bezig houdt

Senia antwoord: Oké dat is goed.

 
Vraag: Jij bent één van de Melchizedek’s die hier op aarde leeft en je deelt je kennis met de mensen, klopt dit?

Senia antwoord: Ja dat klopt.


Vraag: Wat draag je precies uit en waar sta je voor?

Senia antwoord: Ik sta voor het Melchizedek bewustzijn en vertegenwoordig de Bron/Vader/Moeder/God, ik ben hier op aarde gekomen om de mensheid te helpen met hun transformatie proces en de mensen in haar of zijn eigen kracht te brengen. Daarnaast ben ik hier om de  nodige Esoterische teachings met hen te delen, dit omdat er teveel  desinformatie over spiritualiteit bestaat. In feite is het zo dat er ruim 80% van alle  spirituele info die via de media met ons gedeeld wordt, niet juist is.


Vraag: Kun je voorbeelden geven van valse informatie?

Senia antwoord: Ja natuurlijk, neem nu een het ontstaan van de mensheid. In tegenstelling tot wat ons verteld wordt, stammen wij niet af van de apen maar zijn we samen gesteld uit verschillend buitenaards DNA. Dit word nu ook onderbouwd door verschillende wetenschappers, maar het wordt hen niet toegestaan om deze gevoelige informatie naar buiten te brengen. Je moet je voorstellen dat wanneer dit naar buitenkomt het hele onderwijssysteem omgegooid moet worden maar nog belangrijker is dat de zogenaamde machthebbers deze informatie niet naar buiten willen brengen omdat zij bang zijn dat wij hierdoor in onze ware kracht komen. Op het moment dat wij (de mensheid) zich bewust worden van onze ware ontstaansgeschiedenis, zullen zij de totale controle gaan verliezen en dit willen zij uiteraard voorkomen. Naast dit voorbeeld zijn er nog wel duizenden andere voorbeelden van desinformatie te noemen,  echter is het nu teveel om in dit interview te benoemen, wanneer mensen geïnterresseerd zijn adviseer ik hen om een lezing bij te wonen om zo aan de nodige informatie te komen


Vraag: Oké duidelijk, Wat voor teachings geef  jij zoal?

Senia antwoord: De teachings zijn enorm breed en is eerlijk gezegd niet in 1 zin uit te leggen, maar waar het op neer komt is dat ik mensen weer leer om weer naar binnen te gaan kijken zodat hij of zij haar ware essentie en innerlijke meesterschap kan hervinden en dat ze niet afgescheiden zijn van de Bron/Vader/Moeder/God, bijna iedereen laat zich leiden door het Ego en is in de veronderstelling dat ze bijvoorbeeld hun lichaam of gedachten zijn enz.. en daar identificeren zij zich mee, terwijl wij in werkelijkheid dat natuurlijk niet zijn, wij zijn veel meer dan dat, wij zijn Goddelijke wezens alleen zijn wij dit vergeten,  deze voorbeelden die ik nu benoem zijn basis teachings,  de teachings die ik dan ook geef gaan enorm diep en dit is ook logisch aangezien wij niet zomaar iets zijn,  om onze ware essentie te begrijpen en te zien zullen  we ook diep moeten gaan, en aangezien men niets heeft aan oppervlakkige kennis want dat zal je dat ook niet verder brengen.


Vraag: Lijkt me zeer interessant wat je allemaal te vertellen hebt.

Senia antwoord: Ja dat is het ook.


Vraag: Ik heb begrepen dat je ook voor een energie straal staat? Zeg ik dat goed?

Senia antwoord: Ik vertegenwoordig het Melchizedek bewustzijn, ik ben 1 van de weinigen die een straal tot zijn beschikking heeft, de andere Melchizedeks die hier op aarde zijn hebben dat niet, de straal of beter gezegd energie die ik met de mensen deel is een zeer sterk transformerende energie wat alles verwijderd wat niet meer resoneert met de huidige tijdperk Aquarius ( Dr J.J Hurtak heeft al gesproken over mijn komst in het documentaire Leggend of Atlantis ) , je moet begrijpen dat we in een systeem zijn opgegroeid wat corrupt is en jou tot slaaf wil maken, dit is absoluut niet in resonantie met de Goddelijke wil want het systeem waar we in zijn opgegroeid is steeds bezig om jou te ontkrachten zodat jij niet je ware identiteit of beter gezegd je ware meesterschap kan ontdekken.


Vraag: Ik heb zelf ook ooit eens een Melchizedek initiatie van jou mogen ontvangen, ik ervaar daarbij dat jouw energie of dat jijzelf soms bij mij bent, klopt dit?

Senia antwoord: Ja en nee, ten eerste het is niet mijn persoonlijke zelf wat aanwezig is, stel je eens voor dat mijn persoonlijke zelf het zou zijn wat steeds aanwezig is, dan zal ik toch uitgeput raken en absoluut zelfs  geen leven hebben en daarnaast dan nooit aanwezig kunnen zijn in het nu, nou daar moet ik dus toch echt niet aan denken.

Wat aanwezig is, is niets meer dan de essentie van het Melchizedek bewustzijn, jij bent afgestemd op deze energie dus ook op dit bewustzijn, met andere woorden;  het is het Melchizedek Hogere zelf wat aanwezig is om jou te helpen, dit gebeurd natuurlijk allemaal in overeenstemming met je eigen I Am (je hogere Ik) daar heb ik als persoon  absoluut geen enkele controle over aangezien ik niet mijn Hogere kan  commanderen of controleren, dit is letterlijk onmogelijk.

Dus als je het idee hebt dat ik bijvoorbeeld bij jou ben of dat je de Melchizedek manifestatie waarneemt, wat geregeld gebeurd. dan is het niet mijn persoonlijke zelf maar het Hogere Melchizedek`s  bewustzijn wat ik vertegenwoordig wat je dan ziet of voelt, deze is dan aanwezig omdat je eigen hogere zelf daar op dat moment om gevraagd heeft, hier hebben noch jij of ik controle over.

Het is vaak wel zo dat als er een close contact met mij is vanwege vriendschap dan kun je dit ook uiteraard veel sterker ervaren, dit komt doordat  we dan een sterke persoonlijke vriendschappelijke band hebben vanuit het hart, want liefde is nu eenmaal in overeenstemming met het Hogere.

Het is bijvoorbeeld precies hetzelfde als bij de mensen in de Oneness beweging, zij die met de Oneness energie werken ervaren geregeld dat Shri Bhagavan bij hen is, of zij die werken met de Shamballa energie hebben geregeld het idee dat Saint Germain of Hari Dass bij hen is, of zij die met Magnified Healing werken hebben geregeld het idee dat Quan Yin bij hen is, dit gaat allemaal in overeen stemming met het Hogere zelf, het is jouw I Am en de Bron die dit doen en dit staat totaal los van onze persoonlijke zelf.

Dit geldt dus ook voor diegenen die werken met de Melchizedek energie straal en dat men dan het idee heeft dat ze of mij zien of mij voelen, dit alles is allemaal in overeen stemming met het Hogere zelf en dit gebeurd allemaal automatisch, ook hier hebben wij geen controle over.


Vraag: Bedankt voor je duidelijke uitleg, er komen nu inderdaad een aantal puzzelstukjes die hun plekje vinden in de puzzel want ook ik ervaar dat Shri Bhagavan geregeld bij mij is aangezien ik ook met de oneness energie werk.

Senia antwoord: Klopt en ja graag gedaan.


Vraag: Je hebt weleens gezegd dat je noch de witte kant noch de zwarte kant bewandeld als tovenaar of sjamaan maar daar tussenin loopt en dit word de grijze kant genoemd, kun jij mij hier iets over uitleggen?

Senia antwoord: Ja natuurlijk, wat ik verteld heb is inderdaad zo; ik ben noch een witte tovenaar / sjamaan of een zwarte tovenaar/sjamaan, het is maar net hoe je iets benoemt.

Om heel duidelijk te zijn ten eerste heeft het woord tovenaar een negatieve lading dus gebruik ik liever niet dit woord om miscommunicatie te voorkomen.

Ikzelf prefereer liever het woord ziener of sjamaan.

Maar inderdaad ik bewandel noch het witte noch de zwarte kant, ik bewandel letterlijk de grijze kant, waarom? Omdat er eigenlijk geen wit of zwart bestaat, dit is 1 van de valse informatie wat er in de wereld bestaat, wit of zwart is uiteindelijk niets meer dan onze innerlijke reflectie van wat wij naar buiten dragen of beter gezegd projecteren, natuurlijk heb ik in mijn trainingen letterlijk gezegd dat er wel een witte en zwarte weg bestaat en heb daarbij ook benoemd dat energie geen oordeel kent, dus kent het geen zwart of wit toch? dus je moet ook begrijpen dat ik bezig ben om teachings op Meesterschap niveau te delen met hen die al een hele tijd bezig zijn met hun leer processen bij mij en dit teach ik niet een beginneling begrijp je? Want dat zou te hoog gegrepen zijn, dus betekend dit dat zij, die al een tijdje bezig zijn bij mij, uiteindelijk zelfstandig moeten leren denken en deze dingen zelf moeten inzien en niet vast moeten houden aan zwart of wit en dat is uiteraard ieders eigen leer proces, je kunt niet alles op een bord krijgen, men moet zichzelf verder ontwikkelen en het zelf inzien wat er werkelijk bedoeld word en daar zijn de nodige levenslessen voor nodig.

Maar bij deze zal ik een uitleg geven, zwart of wit bestaat niet, het enige wat bestaat is duisternis in jezelf en het goede in jezelf, dit betekend dat als jij zegt dat jij de witte kant bewandeld en duidelijk aangeeft dat jij het voor het witte staat dan zul jij niet in staat zijn om je eigen duistere kanten te kunnen zien aangezien je de witte kant belichaamd, andersom is dan ook precies hetzelfde, de zwarte kant bewandelen betekend dat je die kant belichaamd en dus niet in staat bent om de witte kant te willen/kunnen zien, daarom heb ik ook ooit gezegd dat als je 1 van die 2 kanten kiest er dan met mij als Teacher geen resonantie is met jou, waarom niet? Omdat ik kies voor Innerlijke Meesterschap en dit pad is een pad zonder oordeel en tegelijkertijd de meest moeilijke pad wat er maar bestaat, het grijze pad is zonder programmeringen van goed of slecht want dit alles is puur Ego, want jij bent uiteindelijk zodra alle programmeringen weg zijn niets meer dan bewustzijn, een staat van zijn wat je alleen maar kunt ervaren en het is een onderdeel van het ontwaking proces, en door de grijze weg te bewandelen (een weg zonder oordeel van goed of slecht) zul je betere keuzes kunnen maken, want je hebt die programmering niet nodig want ze zijn namelijk niet van jou, jij hebt ze opgelegd gekregen,  we zijn nu eenmaal Goddelijke wezens die verbonden zijn met de Bron/Vader/Moeder/God, maar daarvoor moeten we wel vrij zijn van de nodige programmeringen, want weet je, mensen oordelen iedere dag wel minimaal 20 keer en dit is omdat ze een keuze hebben gemaakt tussen goed en slecht, ze hebben niet eens door dat deze keuzes tussen goed of slecht die ze gemaakt hebben gemaakt zijn uit een staat van het Ego denken, maar ik geloof absoluut niet in goed en slecht want het zijn niets meer dan programmeringen van de maatschappij of sterker nog van het slaven systeem waarin wij leven en door deze programmeringen leven de mensen een zogenaamde hel, het is aan jou om uit die Matrix te ontwaken, ik kan alleen maar de nodige teachings en tools geven en hopen dat je het gaat inzien zonder gedachten, want zodra er een gedachte weer aan te pas komt is er weer oordeel, vandaar dus dat ik heb gezegd ik bewandel noch wit noch zwart, ik bewandel grijs en grijs staat voor zonder oordeel, open voor ware Innerlijke Meesterschap en als je een bepaald niveau van ontwaking hebt bereikt dan zul je dat ook kunnen inzien en niet begrijpen want als je het begrijpt is er weer oordeel en zit je weer in het Ego, vandaar dat je het zal moeten inzien.


Vraag: Bedankt voor je mooie  uitleg hierover. Nu even nog een andere vraag, we leven in een eindtijd en ik zelf zie en ervaar ontzettend veel dualiteit, kun je mij daar iets over vertellen?

Senia antwoord: Ja dat kan, we leven inderdaad in een eindtijd en de laatste karmische stukken worden opgelost wat je in dit leven hebt mee gedragen, dit is voor iedereen zeer persoonlijk, het is namelijk de bedoeling om je innerlijke duistere kanten te onderzoeken en op te lossen, dit zijn persoonlijke stukken die jij bij je draagt.

We zien bijvoorbeeld dat niet alleen mensen met het spirituele geconfronteerd gaan worden met duistere stukken in zichzelf maar we zien ook mensen die absoluut niet bezig zijn met spiritualiteit dat ook zij deze confrontatie niet uit de weg kunnen gaan, als zij deze innerlijke stukken niet onder ogen willen zien dan kunnen ze bepaalde ziekten gaan ontwikkelen waaraan veel mensen uiteindelijk zullen sterven, zoals kanker bijv.  Het zijn innerlijke lessen die met het menselijke verstand niet begrepen kan worden, dit maakt het juist voor hen zo gecompliceerd.

Tevens is er nog steeds veel dualiteit,  ook bij de spirituele ontwikkelde mensen, het is uiteindelijk niets meer dan een innerlijke reflectie wat naar buiten gebracht wordt, als jij je bijvoorbeeld negatief uitlaat over een ander dan zegt dat iets over jezelf, de ander weerspiegeld een duister stuk in jou wat zij weer naar buiten projecteren, de kunst is nou net om dit Ego stuk los te kunnen laten en niet naar buiten te wijzen maar juist naar binnen te gaan en er mee aan de slag te gaan, want weet je we staan voor een grote shift naar een nieuwe tijdperk, de Aquarius tijdperk, deze tijdperk is een tijdperk van volledige waarheid, niemand komt hier onderuit maar dan ook echt niemand want als het grote moment komt ( ascensie ) dan moet jij je verantwoorden tegenover de Bron/Vader/Moeder/God, dat betekend dat al jouw lessen in je leven samen met de Bron bekeken zal gaan worden en er dan een soort van overzicht gemaakt wordt over je leven zodat je kunt zien wat je wel en niet geleerd hebt, dit bepaald jouw niveau van zijn en van waar je staat en wat je bereikt hebt, zie dit als een soort van examen eind rapport en de ware Bron/Vader/Moeder/God  zal jou dan een eindcijfer geven ( dit is uiteraard niet letterlijk zoals we het kennen als een school rapport he? Als je begrijpt wat ik bedoel ), dus dit betekend dat je absoluut geen enkele keuze hebt dan naar binnen te gaan en te gaan kijken wat er werkelijk in jou speelt, en dit is letterlijk een uitdaging, wijs je gewoon weer naar buiten toe dan betekend het dat je niet naar de ware essentie van het onderwerp bekijkt, dus loop jij je innerlijke les mis, of beter gezegd je houdt vast aan je Ego stukken, het is namelijk de bedoeling om je meesterschap te bereiken en je stukken te leren die geleerd moeten worden, dit kan alleen vanuit het hart en niet vanuit het negatief Ego denken.


Vraag; Wauw dat is inderdaad waar wat je zegt want ik voel in mijn hele lijf dat aangeeft dat dit inderdaad waar is.

Senia antwoord: Het kan ook niet anders, want we leven in een tijd waar we niet langer meer in afscheiding kunnen gaan leven, het is juist de bedoeling om je weer met jezelf te verbinden, met je innerlijke hart, je innerlijke essentie en je innerlijke meesterschap weer te hervinden, het is namelijk niet meer voldoende om elke week met een groepje mensen samen te komen en dan leuk elkaars handen vast te houden en een meditatie te doen en te zeggen hoeveel je van elkaar houdt terwijl je zelf geen enkele zelf liefde hebt of kent, dit is letterlijk leven in illusie, de reden waarom wij allen bestaan is ook niet om alleen huisje, boompje, beestje maar om je volledige Innerlijke Meesterschap weer te hervinden, en ja daar hebben de meeste mensen toch hulp bij nodig want vanuit een staat van het ego waar ze op dat moment zitten kunnen ze niet in een hogere bewustzijn staat komen of kennis ontvangen, dit is en blijft dan een ego staat en dat is niets meer dan illusie, wij allen zijn onderworpen aan deze lessen, ik net zo goed.

Te vaak hoor ik dat mensen zeggen van ik heb geen leraar nodig, ik doe het zelf wel, 10 jaar later zijn ze nog steeds op hetzelfde niveau of ze zijn een klein stukje verder, maar als jij je open stelt en je volgt lessen, of je gaat een spirituele opleiding doen dan maak je ineens grotere sprongen, hoe kan dit? Dit is omdat jij je hebt opengesteld om te leren, dit doe je ook als jij naar school gaat, daar heb jij ook een leraar die jou dingen leert, de kunst is uiteindelijk dat je de goede leraren vindt die jij niet hoeft te aanbidden als goden en die jou helpen op jouw pad van innerlijke meesterschap.

En daar ligt hem nu net de kunst in, bijvoorbeeld, ik geef les en bereidt mensen voor op hun Innerlijke Meesterschap, maar dat kan ik maar tot zo ver doen, ik laat een weg zien en vandaar uit moeten zij die aan het leren zijn zelf hun verantwoordelijkheid gaan nemen en hun pad verder ontwikkelen, ik kan namelijk niet eeuwig naast hen blijven lopen want dan zou ik de meester zijn en blijven, dat is absoluut niet de bedoeling, de bedoeling is juist om meesters te creëren en geen leerlingen, helaas zijn er maar weinig die deze essentie teachings begrijpen.

Jij moet ook leren om keuzes te maken, jij moet ook leren te navigeren in je leven en kijken welke richting je op moet zonder oordeel, daarom hebben we soms een leraar nodig die ons helpt om een afstemming met het Goddelijke te laten plaatsvinden, dit kan door bijvoorbeeld door een initiatie of een tijdje de nodige teachings te ontvangen.

Ik ben net zo goed in mijn leer proces en ook ik reis aardig wat af om te leren bij mijn leraren en dat heb ik ook nodig, want zonder te leren is het leven niks waard, we hebben de nodige uitdagingen  nodig om verder te komen, maar laat ik wel duidelijk zijn over 1 ding, een ware meester vraagt niet om aanbeden te worden, een ware meester is hij of zij die jou helpt en jou in je eigen waarde laat en jou iets laat inzien zodat je daaruit kunt leren.

Vraag: Dank je Senia Melchizedek, het was een fijn en een leerzaam interview en we zijn nu dan ook aan het einde van deze interview gekomen en ik wens je veel succes en liefde op jouw weg, Is er misschien nog iets wat je nog zal willen delen met de lezers?

Senia antwoord: Ja, ik wil graag nog even dit stuk delen met hen over Meesterschap zodat mensen daadwerkelijk gaan begrijpen wat nu Meesterschap is.

 

Een waarlijk meester is iemand die geen volgelingen om zich heen creeert.

Een waarlijk Meester is niet iemand die een anders nog iets leert.

Een waarlijk Meester is iemand die zich immer richt.

Op ieders Goddelijke vlam, op ieders Goddelijke innerlijke Licht.

 

Een waarlijk Meester leert een ieder op zichzelf te vertrouwen.

Een waarlijk Meester laat je zien, dat alles zich van binnen uit zal gaan ontvouwen.

Een waarlijk Meester wijst een ieder immer op de weg naar binnen.

Een waarlijk Meester weet, dat alle veranderingen in jezelf zullen beginnen.

 

Een waarlijk Meester is iemand die in mededogen naast jou staat.

Een waarlijk Meester is iemand die een ieder in zijn eigen waarde laat.

Je niet overlaadt met goede raad, maar jou steeds wijst op jou innerlijke kracht.

Zonder dwang, zonder moeten, zonder een enkele vorm van macht.

 

Een waarlijk Meester zal enkel zijn eigen ervaring met een ander willen delen.

Omdat hij weet dat je alleen jezelf van binnenuit kunt helen.

Een waarlijk Meester weet dat je alleen in Liefde naast iemand kunt staan.

Omdat hij weet dat iedereen zijn eigen weg naar binnen moet gaan.

 

Maar waar kun je dan een waarlijk Meester vinden?

In jezelf lieve mensen, door jezelf wederom met de Bron/Vader/Moeder/God te herverbinden.

Want jullie allen zullen een waarlijk Meester zijn.

Wanneer je kunt accepteren en kunt loslaten van je innerlijke pijn.

 

Wanneer jij zelf bewust wordt van je angsten en waarom jij zo strijdt.

Zul jij gaan ontdekken de kracht van de neutraliteit.

Vanuit het loslaten zal een stroom in jezelf ontstaan.

Door in stilte van het moment te voelen zullen steeds meer deuren voor jou open gaan.

Dan zul jij jezelf van binnenuit kunnen helen en genezen.

 Want alle antwoorden zijn reeds aanwezig en zul je dan halen uit het diepste van je wezen.

Dan zul jij door je wijsheid, je kracht en verworven inzicht.

Een waarlijk Meester zijn verbonden met het Goddelijke licht.

 

 

MEESTERS CREEEREN MEESTERS EN GEEN STUDENTEN.

 

Ik hou van jullie.

 

Love, Peace & Bliss

 

Senia Melchizedek

 Bron: lotusjoy.nl

Voeg toe aan: