Zoeken
 


De vijf dominante persoonlijkheden die je zult tegenkomen in een gestoorde wereld

Laatste wijziging: dinsdag 20 november 2012 om 10:00, 4230 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 20 november 2012

Natural News | vertaling voor Earth Matters door Kim Segers)

Wat is er toch aan de hand in onze wereld? Waarom zijn mensen zulke leugenachtige bedriegers? Waarom klimmen de slechtste mensen (zoals Eric Holder) op naar de top van de door corporaties geleide fascistische regering? Waarom eten dakloze zombies mensenvlees?

Om die vragen te beantwoorden heb ik de vijf archetypen van een maatschappij in verval geordend. Dit zijn de vijf dominante persoonlijkheden die we nu overal om ons heen zien:

• Zombies
• Ontkenners
• Samenzweerders
• Sociopaten
• Beschermers

Welke ben jij?

Lees de beschrijvingen hieronder om daar achter te komen. Wie weet kom je wel het ware archetype te weten van je baas, je partner, je collega of zelfs je minister!

Zombies

Zombies zijn de hersendode massa, de tv-kijkende fluoride hoofden die de reguliere media geloven en braaf stemmen op de volgende wereldse marionetpresident. Ze leven hun leven zonder bewustzijn of oplettendheid, slaapwandelen dag na dag, baan na baan, drinken light frisdranken en eten genetisch gemodificeerd (GMO) voedsel.

De meeste zombies kunnen geen betaalde baan houden, hoewel enkele werk hebben weten te vinden bij de lokale WSD. De lagere standen van zombies zijn vaak werkloos en zelfs dakloos en zwerven over de straten, waar ze “bath salt” designerdrugs snuiven die ze in elkaars vlees willen laten bijten.

Wanneer ze niet de politie afsnauwen en hun beste vrienden barbecueën, staan deze zombies vaak te bedelen op kruispunten, met bordjes waarop staat “Zonder werk. God zegene me” of wat voor tekst dan ook het beste werkt om meer geld te krijgen voor drank en drugs. Vier jaar geleden stond er nog “Hoop en verandering” op hun borden. Er kwam natuurlijk verandering, maar niet de soort verandering waar ze op gehoopt hadden.

De Zombiebevolking groeit razendsnel in Amerika, dankzij de economische implosie en de continue aanval op cognitieve geestelijke gezondheid door chemische stoffen in voedsel, water, lucht en medicatie. Veel wapenhouders laden met Hornady’s "ZombieMax Ammo" als voorbereiding voor de aankomende Zombieapocalyps. Denk eraan: Als het iemand anders zijn gezicht aan het opeten is, mag je schieten.

Opsomming van het archetype Zombie:

Cognitief vermogen: Krankzinnig.

Moraal kompas: Niet-bestaand.

Gewenste agenda: Entertainment voor zichzelf.

Aanbidt: Niets.

Typische kledij: Vodden.

Als je niet kijkt, dan zullen ze: Je gezicht opeten.

Ontkenners

Ontkenners hebben iets meer cognitief vermogen dan Zombies en zijn de functionele maar onwetende massa’s die hun betekenisloze levens uitleven in complete ontkenning van de realiteit. Ze kunnen nog steeds banen houden en zelfs zichzelf aankleden, dus de meeste Ontkenners zijn werkende mensen uit de middenklasse die je tegen kunt komen als werkzaam bij de lokale supermarkt, verzekeringsmaatschappij of transportbeveiliging. Anders dan Zombies, kunnen Ontkenners in gedeeltelijke zinnen praten en van fast-food menu’s bestellen. (“Idiocratie”-spraak.)

Verbazingwekkend genoeg kijken Ontkenners naar het netwerknieuws en geloven letterlijk wat ze zien. Voor de Ontkenners zijn er geen “samenzweringen.” Alle regeringen zijn goed. Medicatiebedrijven proberen mensen te helpen, niet te exploiteren voor winst. Amerikaanse Senatoren zijn “rechtschapen” en de oorlog tegen drugs is een groot succes!

Ontkenners geloven dat er niets is als orgaanhandel op de zwarte markt, handel in kinderseksslaven in de VS, kinderontvoeringen door mensen van de kinderbescherming of aanvallen door regeringen met de verkeerde vlag op de burgerlijke bevolking. Ontkenners zijn zich er geheel niet van bewust dat Amerikaanse troepen letterlijk helpen om de opiumoogst te laten groeien in Afghanistan, dat vaccines vol zitten met gecamoufleerde kankerveroorzakende virussen, of dat de zogenaamde “fluoride” die in de voorraad stadswater wordt gedumpt eigenlijke een dodelijke cocktail is van geïndustrialiseerde chemische stoffen en neurotoxische zware metalen.

Ontkenners zien zichzelf graag als “trendy” en aanbidden trendy figuren uit de popcultuur, zoals Steve Jobs. Ontkenners worden vooral gedreven door het verlangen om opgenomen te worden in de groepsgedachte door te spreken, zich te gedragen en zich zelfs precies hetzelfde te kleden als iedereen om zich heen. Hun behoefte aan sociale aanvaarding weegt zwaarder dan hun behoefte aan kritisch denken. Voor hen is individualiteit angstaanjagend.

Dit leidt ertoe dat Ontkenners verrassend kundig zijn in hun hoofd in het zand steken en net te doen alsof problemen niet bestaan, zelfs terwijl ze zachtjes worden vermoord door de regeringen en bedrijven om hen heen. Wat, ik me zorgen maken? Welke Ponzi-scheme voor wereldwijde schuld? Welke nationale schuld? Welke Fukushima-ruzie? Kijk, er is weer een voetbalwedstrijd op tv! Er wordt weer een tv-show uitgezonden! Mijn vriendin smst me! Wie heeft er tijd voor de realiteit als het leven in een bedrieglijke wereld zo vermakelijk en trendy is?

Opsomming van het archetype Ontkenner:

Cognitief vermogen: Medium-Laag.

Moraal kompas: Buigzaam. Doet wat de groep zegt.

Gewenste agenda: Met iedereen overweg kunnen en erbij horen. Populair zijn.
Aanbidt: Materiële rijkdom. Mode. Auto’s.

Typische kledij: Business casual.

Als je niet kijkt, dan zullen ze: Valse roddels over je verspreiden.

Sociopaten

Sociopaten zijn de menselijke monsters met gebakken hersens die door zware metalen zijn vergiftigd en door de maatschappij razen, andere bedreigen, bedriegen en fraude uitvoeren. Zij zijn de kwakzalvers, de straatventers en de moordenaars. In de medische industrie zijn zij de artsen die het leuk vinden om elektroshocktherapie toe te passen op kinderen. In de tandheelkundige industrie zijn zij de tandartsen die patiënten onder narcose brengen en ze dan in hun stoel verkrachten. In de natuurlijke gezondheidsindustrie zijn zij de hologige monsters die toxische “wonderproducten” verkopen die je hersens vergiftigen met aluminium of kwik.

Verwar Sociopaten niet met Zombies. Sociopaten zijn meestal briljant met woorden en verkrijgen vaak indrukwekkende vaardigheden wat betreft sociale invloed. Velen zijn zelfs in staat om een soort cult-aanhang aan te trekken, die ze vaak exploiteren voor hun eigen plannen voor massadood (Jim Jones, Charles Manson, Marshall Applewhite, etc) (http://www.naturalnews.com/036112_sociopaths_cults_influence.html).

Sociopaten zijn totaal niet in staat om wroeging, medeleven, schuld of schaamte te voelen. Dit geeft hen een verrassend tactisch voordeel voor het winnen van macht in zowel de zaken- als de regeringswereld, waar je het snelste omhoog komt als achterbakste psychopaat. Dit is de reden dat Sociopaten vaak naar de top van regeringsinstellingen en wereldbedrijven stijgen.

Sociopaten zijn geweldige leugenaars. Ze liegen net zo gemakkelijk als dat ze ’s ochtends een paar sokken aantrekken. Ze liegen zo goed dat ze zichzelf vaak wijsmaken dat ze denken dat ze de waarheid vertellen. Hun leugens zijn vakkundig gevlochten rond een klein stukje waarheid om ze geloofwaardig te maken. Sociopaten geloven dat alles dat ze zeggen waar wordt, simpelweg omdat ze het zeggen. Mensen met een zwakke wil vallen gemakkelijk voor het idee dat sociopaten “goeroes” of profeten zijn.

Zo’n 4% van de Amerikaanse bevolking bestaat uit sociopaten. Er is hierover zelfs een boek geschreven: The Sociopath Next Door (De sociopaat van hiernaast). (www.amazon.com/Sociopath-Next-Door-Martha-Stout/dp/0767915828) Er wordt gezegd:

In The Sociopath Next Door onthult Harvard-psycholoog Martha Stout dat een schokkende 4 procent van gewone mensen – één op de vijfentwintig – vaak een niet-ontdekte mentale ziekte hebben, waarvan het voornaamste symptoom is dat deze persoon geen geweten heeft. Hij of zij heeft geen enkel vermogen om schaamte, schuld of spijt te voelen. Eén op de vijfentwintig alledaagse Amerikanen is daarom eigenlijk een sociopaat. Dit zou je collega, je buurman of zelfs een familielid kunnen zijn. En zij kunnen letterlijk alles doen en totaal geen schuldgevoel hebben.

Hoe herkennen we deze meedogenloze mensen? Een van hun voornaamste kenmerken is dat ze een soort gloed of charisma hebben om hen charmanter of interessanter te maken dan andere mensen om hen heen. Ze zijn spontaner, intenser, complexer of zelfs sexier dan ieder ander, wat het lastig maakt ze te identificeren en ons gemakkelijk laat verleiden. Sociopaten zijn fundamentaal anders omdat ze niet kunnen liefhebben. Sociopaten leren al vroeg dat ze schijnemoties moeten laten zien, maar daaronder zijn ze compleet onverschillig wat betreft het lijden van anderen. Ze leven om te domineren en om de opwinding van winnen.

Sociopaten kunnen overal gevonden worden. Slechte agenten zijn Sociopaten met een penning. Veel gedragstoezichthouders hebben personeel bestaande uit machtshongerige Sociopaten die opgewonden worden door het misbruik van hun macht (waarbij transportbeveiliging een klassiek voorbeeld is).

Sociopaten hebben bijna altijd een geschiedenis van kindermishandeling en/of het verminken van kleine dieren.

Opsomming van het Archetype Sociopaat:

Cognitief vermogen: Hoog.

Moraal kompas: Chaotisch. Varieert flink van heilig tot demonisch.

Gewenste agenda: Massamoord.
Aanbidt: Zichzelf.

Typische kledij: “New Age” of haveloze kleding.

Als je niet kijkt, dan zullen ze: Je dochter lastig vallen.

Samenzweerders

Samenzweerders zijn samenspannende hielenlikkers van een midden niveau (en soms met prestaties van een hoog niveau) die het grootste deel van de financiële, regerings- en oorlogsindustrieën bekleden. Dit zijn de mensen die je beroven van je pensioen, biljoenen stelen via het criminele banksysteem, hun weg naar invloedsposities kopen en vaak de machtigste organisaties van de wereld gaan leiden naast Sociopaten. Je kunt ze vinden aan de top van medicatiebedrijven, wapenfabrikanten, technologische spionagenetwerkgiganten en natuurlijk regeringen.

Samenzweerders zijn anders dan Sociopaten omdat ze niet krankzinnig zijn… ze zijn gewoon slecht. Ze zijn meestal zeer intelligent, zeer hoog opgeleid (Harvard, Yale, enz.) en hebben extreem goede connecties binnen de elitekring van bedrijven en regeringen. Hun ethische code richt zich alleen op hun eigen familieleden, maar iedereen buiten hun rechtstreekse familie mag gebruikt worden voor zwendel, bedreigingen en zelfs moord. Georganiseerde maffia en Chicago-achtige gangs worden allemaal geleid door Samenzweerders van een hoog niveau.

Vandaag de dag leiden Samenzweerders de werelden van de banken en financiën. Bilderbergers zijn Samenzweerders. De FBI wordt geleid door Samenzweerders. Ze introduceren nieuwe producten die je baby’s doden als dit betekent dat ze een stuiver extra krijgen op hun aandeel. Samenzweerders organiseren regelmatig insider ruilzwendel om geld te stelen van eerlijke investeerders. Enron werd geheel geleid door Samenzweerders.

Samenzweerders profiteren van mazen in de wet, pronken met de wet, spannen samen met anderen en steken ze daarna een mes in de rug nadat hun bruikbaarheid op is. Vrijwel alle politici zijn samenzweerders. Eric Holder is een klassieke Samenzweerder, net als Clinton. Alle belangrijke leden van geheime genootschappen zijn samenzweerders. De Rockefellers en de zogenaamde “globale elite” zijn allemaal samenzweerders. De wereld wordt gedomineerd door samenzweerders omdat zij vooruit plannen, samenspannen, in de duisternis werken en meedogenloos invloed en macht zoeken. Samenzweerders zijn experts in het manipuleren van Ontkenners en aanmoedigen van Sociopaten.

Samenvatting van het Archetype Samenzweerder:

Cognitief vermogen: Hoog.

Moraal kompas: Trouw aan bloed en familie, geeft niets om de rest.

Gewenste agenda: Totale overheersing via alle mogelijke manieren.
Aanbidt: Invloed en macht, vreemde rituelen, occult symbolisme, geld.

Typische kledij: Zakenpak van bijna 2000 euro.

Als je niet kijkt, dan zullen ze: Je pensioen stelen.

Beschermers

Beschermers zijn de eerlijke burgers in de maatschappij, de mensen die echt iets geven om een ander. Zij zoeken en vertellen de waarheid. Ze kennen het verschil tussen goed en kwaad, en als ze iets kwaads zien, proberen ze dit actief te ontmaskeren.

Beschermers zijn de infostrijders van de moderne tijd, de verdedigers van het dorp. Zij zijn de voorstanders van de vrijheidsbeweging, de klokkenluiders en de onafhankelijke denkers.

Beschermers zijn ook voorbereidingsstrategen. Ze zijn graag veilig en goed voorbereid voor een onbekende toekomst. Ze helpen hun kinderen, hun families en soms zelfs hun gehele gemeenschappen te beschermen van onzekerheid. Ze zijn doordouwers.

Beschermers zijn denkers op de lange termijn die een betere wereld willen achterlaten voor hun kinderen. Ze bepleiten complete transparantie in de regering en vechten voor het eerlijk etiketteren van GMO-voedsel. Ze zijn grote voorstanders van echte milieubescherming en vechten tegen criminele corporaties. Ze eisen verantwoordelijkheid van anderen net zoals ze dat doen van zichzelf.

Beschermers zijn trouwe vrienden, bekwame verdedigers van leven en eigendom en zijn vaak verassend goed bedreven op de gebieden van spiritualiteit, ethiek en praktische levensvaardigheden. Veel Beschermers zijn leden van kerken of spirituele organisaties, maar ze kunnen ook journalisten zijn, zelfverdediginginstructeurs, vrachtwagenchauffeurs of voorstanders van open-source techniek.

Pas op voor valse Beschermers die eigenlijk Sociopaten zijn die doen alsof. Veel Samenzweerders doen ook vaak net alsof ze Beschermers zijn door non-profits en stichtingen te leiden die eigenlijk bedoeld zijn om de mensheid verder te domineren.

Slechts ongeveer 2% van de bevolking bestaat uit ware Beschermers. Je kunt ze meestal niet identificeren totdat ze in een echte crisis getoetst worden.

Samenvatting van het Archetype Beschermer:

Cognitief vermogen: Varieert sterk.

Moraal kompas: Volgt de Gouden Regel. Heeft vaak een religieuze achtergrond. Sterk moraal kompas, sterk gevoel van identiteit, wilskracht en trots.

Gewenste agenda: Een einde aan lijden maken. Vrijheid, gerechtigheid, vrede herstellen.
Aanbidt: Een universele kracht van het goede: God, karma of een andere spirituele kracht.

Typische kledij: Varieert sterk.

Als je niet kijkt, dan zullen ze: Stiekem voedsel doneren aan de lokale voedselbank.

Over de auteur: Mike Adams is een bekroonde journalist en holistische voedingsdeskundige met een passie voor het delen van krachtige informatie om persoonlijke en planetaire gezondheid te helpen verbeteren. Hij heeft meer dan 1800 artikelen geschreven en tientallen verslagen, gidsen en interview over natuurlijke gezondheid en hij is zeer bekend als de schepper van populaire voorbereidingsprogramma’s over financiële instorting, voedselopslag in noodsituaties, overleving in de wildernis en verdedigingsvaardigheden voor in huis, die allemaal te downloaden zijn. Adams is een eerlijke, onafhankelijke journalist en neemt geen geld of commissies aan over de producten van derden waarover hij schrijft of de bedrijven die hij promoot. In 2010 creëerde Adams TV.NaturalNews.com, een website om video’s te delen over natuurlijk leven en waarop duizenden gebruikersfilmpjes staan over eten, fitness, groen leven en meer. Hij lanceerde ook een online winkel met milieuvriendelijke producten (BetterLifeGoods.com) en gebruikt een deel van die winst om non-profit pogingen te helpen. Hij is ook de CEO van een zeer succesvol softwarebedrijf voor e-mailnieuwsbrieven dat software ontwerpt die gebruikt wordt om toegestane e-mailcampagnes naar abonnees te sturen. Adams is op het moment lid van de raad van bestuur van het ‘Consumer Wellness Center’, een 501(c)3 non-profit, en streeft hobby’s na zoals oosterse vechtkunsten, capoeira, natuurlijke macrofotografie en organisch tuinieren.

Bron: naturalnews.comBron: earth-matters.nl

Voeg toe aan: