Zoeken
 


Zwart gat slikt aarde op in zomer 2009?

Laatste wijziging: woensdag 28 januari 2009 om 13:57, 2251 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 28 januari 2009

 

 

black-hole-artikel

Neem geen moeite om een vakantie te boeken voor zomer 2009. Ga liever nu dan later in het jaar, want wetenschappers verbonden aan het deeltjesversnellers project in Zwitserland erkennen nu dat er toch een mogelijkheid is dat de aarde word opgeslokt in een zwart gat wanneer zij komende zomer de Large Hadron Collider in Zwitserland aanzetten om effe leuk een paar zwarte gaten te maken.

Drie fysici verbonden aan het Zwitserse project hebben opnieuw de achterliggende wiskundige berekeningen van de LHC bekeken en komen tot de schokkende conclusie dat de miniscule zwarte gaten die de deeltjesversneller moet maken toch langer blijven bestaan dan een milliseconde zoals eerder gedacht. Ze hebben nu berekend dat de zwarte gaten misschien wel langer dan een volle seconde blijven bestaan.
Hierdoor krijgen de zwarte gaten volgens verontruste skeptisci de kans om zichzelf te voeden met genoeg materie dat zij eventueel zouden kunnen groeien en er dus een onstopbare kettingreactie op gang komt waardoor het zwarte gat uiteindelijk de hele aarde op kan slokken.

De drie fysici Casadio, Fabi en Harms zijn ervan overtuigd dat het niet zo hard zal lopen en dat de zwarte gaten de grond of atmosfeer in zullen schieten. Maar letterlijk zeggen zei: “Wij concluderen dat … de groei van zwarte gaten tot catastrofale afmetingen niet mogelijk lijkt. Daarentegen, blijft het waar dat het verwachte oplossingsproces veel langer is dan voorspeld in andere modellen.” Maar ja er zijn wel meer dingen die de wetenschap eerst niet voor mogelijk hield en waar de wetenschappelijke gemeenschap later ook weer op terug moest komen. Komende zomer wanneer de LHC word opgestart zullen we het weten.Bron: centraalinternet

Voeg toe aan: