Zoeken
 


Uitspraak over nut van griepprik

Laatste wijziging: woensdag 26 september 2012 om 09:40, 2432 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 26 september 2012

MIDDELBURG - Maken minister Edith Schippers (Volksgezondheid) en het RIVM zich schuldig aan belangenverstrengeling bij de griepvaccinaties? De rechtbank in Middelburg doet woensdag uitspraak in de zaak die door het ministerie en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) is aangespannen tegen huisarts Hans van der Linde.

De arts ageert al jaren tegen de griepprik; hij twijfelt aan het medische nut daarvan. Daarnaast zou RIVM-topman Roel Coutinho zich schuldig maken aan belangenverstrengeling omdat hij als deeltijdhoogleraar samenwerkt met farmaceutische bedrijven.

Het RIVM, Coutinho en de Nederlandse Staat stapten daarop naar de rechter. Ze vinden dat de huisarts de positie van het RIVM ondermijnt, als organisatie die de Nederlandse bevolking in tijden van ziekte-uitbraken en epidemieën moet voorlichten en behandelen.

Van der Linde kreeg veel bijval uit onder meer de medische wereld. Bijna 7000 mensen hebben een petitie via internet ondertekend, waarin werd opgeroepen om het proces af te blazen.Bron: telegraaf.nl

Voeg toe aan: