Zoeken
 


Hart van man geneest zomaar

Laatste wijziging: woensdag 26 september 2012 om 09:32, 2496 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 26 september 2012

Michael Crowe uit het Amerikaanse Omaha had dringend een nieuw hart nodig. Toen het eenmaal zover was, kreeg hij een bloedvergiftiging en kon de transplantatie niet doorgaan. De 23-jarige student leek ten dode opgeschreven. Wonder boven wonder begon zijn eigen hart opeens te herstellen.

Michael kwam in het ziekenhuis terecht met een verlamd hart dat maar op tien procent van zijn kunnen werkte, waarschijnlijk door een virusinfectie. Daardoor werd er niet genoeg bloed rondgepompt naar zijn andere organen, die uit begonnen te vallen. Kortom, de jongen moest snel een nieuw hart hebben. Een hart-longmachine hield hem voorlopig in leven.

Onverbiddelijk

De ouders van Michael waren in de wolken met de mededeling van de artsen dat er een hart gevonden was, maar een bloedvergiftiging gooide roet in het eten. "Geef hem dat donorhart!", riep zijn zus Christy in haar boosheid nadat ze had gehoord dat het te gevaarlijk was om de operatie uit te voeren. Maar de artsen waren onverbiddelijk en het hart ging naar een andere patiënt.

Opeens begon de bloeddruk van Michael op te lopen. De doktoren begrepen er niets van, maar ze besloten zijn gekwelde hart een kans te geven om zichzelf weer aan de praat te krijgen, hoewel de kans daarop nihil was.

Een apparaat nam de taken van de rechterkant van het orgaan over. Vier dagen later werkte het hart weer geheel zelfstandig. "Wij denken dat dit een wonder is", zegt de arts tegen Livewell Nebraska.

Litteken

Michaels beademing werd stopgezet en de jongen werd uit zijn narcose gehaald. Niet veel later keek hij naar zijn borst en vroeg hij zijn zus vertwijfeld waar het litteken nou zat. Crowe kon zich niet voorstellen dat hij het zonder transplantatie had overleefd.

 Bron: wtf.nl

Voeg toe aan: