Zoeken
 


Europese lidstaten vergaderen over toekomst ruimtevaart.

Laatste wijziging: woensdag 28 januari 2009 om 13:32, 2847 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 28 januari 2009

Het bestuur van de European Space Agency (ESA) en een groot aantal Europese ruimtevaartorganisaties, hoge vertegenwoordigers van het Europees Parlement, de Europese Commissie en van andere organisaties die betrokken zijn in de ruimte hebben vergaderingen gepland in Boedapest op 26-27 januari om hun nationale en Europese ruimtestrategieën te bespreken.

Het Europese ruimte landschap ondergaat momenteel grote veranderingen: het Europees ruimtevaartbeleid moet ten uitvoer wordt gelegd, ESA is bezig met de uitbreiding naar nieuwe EU-lidstaten en belangrijke ruimteprojecten zoals Galileo en GMES worden gedreven in het kader van een gemeenschappelijk Europees platform.

terwijl Europese ruimtevaartprogramma's optimaal moeten profiteren van de verschillende activa van alle Europese staten, elk deelnemend Europees land heeft de organisatie haar activiteiten onder de nationale ruimte instellingen, industrie, onderzoek, gebruikers, enz. volgens structuren, tradities en afmetingen die variëren van land tot land.
Fijnafgestemd bestuur op nationaal niveau zal ervoor zorgen dat de Europese landen maximaal kunnen meegenieten van de voordelen van hun betrokkenheid bij Europese programma's.Bron: astroportal

Voeg toe aan: