Zoeken
 


Droom wordt werkelijkheid: auto loopt op water (video)

Laatste wijziging: woensdag 15 augustus 2012 om 11:51, 3506 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 15 augustus 2012

Een Pakistaanse ingenieur heeft op succesvolle wijze een technologie ontwikkeld waarmee voertuigen worden aangedreven door water in plaats van benzine of gas.

Wat eens een droom leek is nu werkelijkheid geworden. Agha Waqar Ahmad gaf met zijn auto op water een demonstratie voor Pakistaanse parlementsleden, wetenschappers en studenten. Dat meldt The Times of India.

Een auto met een 1000 cc motor kan met de technologie 40 kilometer rijden op een liter water en motoren kunnen met dezelfde hoeveelheid in totaal 150 kilometer afleggen.

Geschenk

Ahmad zei dat auto’s kunnen worden aangedreven door middel van een systeem dat gevoed wordt met water in plaats van benzine of gas. De toeschouwers stonden met verbijstering te kijken. De overheidscommissie prees het project van de ingenieur.

Minister van Arbeid en Religieuze Aangelegenheden Syed Khurshid Ahmad Shah zei dat Ahmad kan rekenen op volledige steun van de regering. Hij noemde het project met het oog op de Indiase Onafhankelijkheidsdag een mooi geschenk voor het land.

Watergas

Het systeem maakt gebruik van een technologie waarbij bruggen tussen waterstof- en zuurstofatomen in gedemineraliseerd water worden opgelost. Met het ontstane watergas kan een voertuig worden aangedreven. In onderstaande video geeft Ahmad een demonstratie.

Bron: Timesofindia.comBron: niburu.nl

Voeg toe aan: