Zoeken
 


Altijd verliefd, het kan…

Laatste wijziging: dinsdag 27 januari 2009 om 01:29, 4237 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 27 januari 2009

In de hersenen van mensen die al twintig jaar of langer samen zijn en zeggen nog steeds verliefd te zijn, blijken inderdaad dezelfde gebieden nog actief als bij pasverliefden. Dat hebben de Amerikaanse psycholoog Arthur Aron en zijn collega’s van Stony Brook University in New York aangetoond.

De psychologen scanden de hersenen van mensen die gemiddeld twintig jaar samen waren en zeiden dat ze nog steeds verliefd op elkaar waren. Die keken daarbij naar een foto van hun geliefde. Dezelfde hersengebieden bleken in deze test, onlangs gepresenteerd op een congres in Washington, geactiveerd te worden als bij pasverliefden, maar minus de angst en stress van een nieuwe verliefdheid. Mogelijk blijft één op de tien stellen zo lang verliefd.

Volgens Aron was al bekend wat de basisvoorwaarden zijn voor een langdurig goede relatie: goede communicatie en geen grote problemen zoals armoede, oorlog, de dood van een kind of depressie. Voor een blijvend gelukkige relatie is echter meer nodig, bijvoorbeeld dat partners blij zijn met elkaars successen en die ook vieren. Ook helpt het om ,,samen nieuwe dingen te ondernemen”, aldus Aron. „Bijvoorbeeld samen kanoën of naar de opera gaan, als je dat nog nooit gedaan hebt.”



Bron: PositiefNieuws

Voeg toe aan: