Zoeken
 


Paddestoelwolk boven Peking

Laatste wijziging: woensdag 27 juni 2012 om 10:00, 2215 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 27 juni 2012

PEKING - Lichte paniek in Peking afgelopen week. De negen miljoen inwoners werden opgeschrikt door een gigantische groengele wolk die boven hun stad hing. Vanwege de vreemde kleur en de paddenstoelachtige vorm, vreesden sommige zelfs voor een nucleaire ramp.

De autoriteiten raadden kinderen, ouderen en mensen met een zwakke gezondheid aan om ramen en deuren gesloten te houden en binnen te blijven. De oorzaak van de vreemde wolk zou brandend stro zijn. Twee mensen die via internet het gerucht verspreidden dat Peking was getroffen door een chemische ramp, werden opgepakt. Ondertussen stroomde internet vol met foto’s en video’s van de bijzondere lucht.

De inwoners van Peking zijn wel wat gewend. Hun stad geldt als een van de meest vervuilde ter wereld. De slechte luchtkwaliteit, die een groot probleem vormt voor de volksgezondheid, is een gevoelig punt. De alarmerende smogmetingen die de Amerikaanse ambassade in Peking regelmatig op Twitter zet, zijn zelfs inzet van een diplomatieke rel. Volgens de Chinese regering bemoeien de Amerikanen zich met een binnenlandse aangelegenheid. China heeft Amerika dan ook gesommeerd te stoppen met het twitteren van de metingen.

 Bron: telegraaf.nl

Voeg toe aan: