Zoeken
 


The Piratebay beschikt over honderden nieuwe IP-adressen

Laatste wijziging: woensdag 30 mei 2012 om 12:11, 4030 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 30 mei 2012

Stichting Brein eiste afgelopen week dat alle Nederlandse internetproviders ook het nieuwe IP-adres van the Pirate Bay zouden blokkeren voor abonnees. The Pirate Bay is van die eis totaal niet onder de indruk. Volgens medewerkers beschikt het 'bedrijf' over honderden nieuwe IP-adressen om de site in de lucht te kunnen houden.

The Pirate Bay wordt inmiddels geblokkeerd in een aantal verschillende landen waaronder Zweden, Denemarken, Nederland, Belgie en het Verenigd Koninkrijk en is daarmee waarschijnlijk de meest gecensureerde site ter wereld. De blokkade van de site werd in alle landen ge-eist door belangenbeharigers van film- en muziekmaatschappijen. Door het blokkeren van bepaalde domeinnamen en IP-adressen kunnen abonnees niet meer naar de website surfen.

Nadeel
Aan die methode van blokkeren zit echter wel een groot nadeel. Als The Pirate Bay een nieuw IP-adres gebruikt dan moet bijvoorbeeld Stichting Brein opnieuw naar de rechtbank om dat nieuwe adres ook te laten blokkeren. Die stap zette Brein afgelopen week waardoor ook het nieuwe adres waarop The Pirate Bay beschikbaar is geblokkeerd werd.

Kat-en-muisspelletje
The Pirate Bay maakt zich echter niet druk om deze nieuwe blokkade, en speelt een soort kant-en-muisspelletje met Stichting Brein. Een medewerker van de website laat aan TorrentFreak weten dat The Pirate Bay over Honderden niewue IP-adressen beschikt die op elk gewenst moment in gebruik kunnen worden genomen.

Lees de reactie van de medewerker op Torrentfreak

Originele Bron: TechZineBron: marqit.nl/

Voeg toe aan: