Zoeken
 


Klanten halen miljard euro weg bij Spaanse bank

Laatste wijziging: vrijdag 18 mei 2012 om 14:33, 2512 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
vrijdag 18 mei 2012

Klanten van de deels genationaliseerde Spaanse bank Bankia hebben de afgelopen week meer dan 1 miljard euro afgehaald. Dat meldde de Spaanse krant El Mundo donderdag.

Het dagblad zegt zich te baseren op een verslag van een bestuursvergadering van Bankia dat het heeft ingezien. De pas benoemde topman José Ignacio Goirigolzarri zou tijdens die bijeenkomst zijn medebestuurders hebben bijgepraat. Bankia wilde het bericht bevestigen noch ontkennen.

Op de beurs in Madrid daalde het aandeel Bankia donderdag meer dan 10 procent in waarde. Beleggers zien de kapitaalvlucht als een teken dat klanten weinig vertrouwen meer hebben in de bank, die vorig jaar ontstaan is uit de fusie van zeven grote regionale spaarbanken.

De Spaanse regering greep vorige week in bij Bankia, dat in ernstige problemen was gekomen door verliezen op investeringen in de volledig ingestorte vastgoedsector. De overheid heeft door het omzetten van leningen in aandelen een indirect belang van 45 procent gekregen in de aangeslagen financiële instelling.

zie ook: Klanten halen miljard weg bij BankiaBron: vandaag.be

Voeg toe aan: