Zoeken
 


deathstar

Laatste wijziging: zondag 25 januari 2009 om 16:15, 1531 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
zondag 25 januari 2009

 

De Deathstar is geen bedenksel van George Lucas maar een kunstmatige maan die om Saturnus draait. Dat is althans de mening van de maker van deze site, die er van overtuigd is dat er vreemde dingen zijn gebeurd in ons zonnestelsel.

Nou moet ik toegeven dat er veel onbeantwoorde vragen zijn rondom dit vreemde maantje, maar ik vind het wat ver gaan om dan maar te concluderen dat het om een ruimteschip gaat.

 

Iapetus

De maan Iapetus

Zonder meteen mee te gaan in deze toch wel erg fantastische theorie, kunnen we wel zeggen dat Iapetus inderdaad een raar maantje is. Volgens de heersende wetenschappelijke theoriën zou een hemellichaam van deze omvang rond moeten zijn. Iapetus is echter verre van rond, en er loopt een onverklaarbare richel over de evenaar van de planeet, die wetenschappers vooralsnog niet kunnen verklaren.

De gelijkenis met de Deathstar uit Star Wars is inderdaad groot en dat is heel duidelijk te zien wanneer je de twee objecten naast elkaar afbeeld.

deathstar

De Deathstar en Iapetus naast elkaar

De conclusie dat Iapetus een ruimteschip is gaat mij wat te ver, maar ik ben zeker benieuwd waarom dit maantje er zo vreemd uitziet. Ongetwijfeld vind één of andere wetenschapper daar ooit nog eens een verklaring voor. Ten slotte heeft Luke Skywalker de Deathstar opgeblazen, dus die kan helemaal niet rond Saturnus draaien…Voeg toe aan: