Zoeken
 


Kabinet doet toch haar eigen zin - verkoop tanks gaat door

Laatste wijziging: donderdag 10 mei 2012 om 15:38, 2258 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
donderdag 10 mei 2012

DEN HAAG - Het demissionaire kabinet wil de verkoop van tanks aan Indonesië doorzetten, ondanks dat een meerderheid van de Tweede Kamer zich daar eerder tegen heeft uitgesproken.

Ingewijden hebben dat dinsdag gemeld.

Volgens het kabinet zijn er geen belemmeringen voor de verkoop en Defensie heeft de verwachte opbrengst van 200 miljoen euro bovendien hard nodig om aan de bezuinigingsopdracht te voldoen.

Mensenrechten

Op initiatief van GroenLinks sprak de Kamer zich eerder uit tegen de verkoop omdat Indonesië de mensenrechten niet zou naleven. Het parlement kan de verkoop uiteindelijk blokkeren. Dinsdag reageerden GroenLinks en ChristenUnie meteen kritisch op het voornemen van het kabinet.

Het kabinet zal de Kamer binnenkort op de hoogte brengen. Het gaat om zogenoemde Leopardgevechtstanks, waar Defensie van af wil in verband met bezuinigingen. Indonesië is geïnteresseerd omdat het land bezig is zijn leger te moderniseren.Bron: nu.nl

Voeg toe aan: