Zoeken
 


Wat is spiritualiteit

Laatste wijziging: zaterdag 24 januari 2009 om 22:17, 2042 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
zaterdag 24 januari 2009

Mensen 'denken' vaak dat spiritualiteit zweverig is, maar dan weten ze niet wat het is. Wij hebben alles over spiritualiteit geweten, alleen zijn wij dit vergeten, het zit nog steeds IN ons Godbewustzijn. Spiritualiteit = geestelijke leer. Spirit in het Engels betekent geest, deze geestelijke leer zijn wij nu aan het herontdekken. Als wij spiritualiteit integreren in ons leven worden wij weer gelukkige en gezonde mensen, omdat wij bewuster leven en daar gaat het om. In onze geest zit ons verstand, daarom kunnen wij dit ook verstandelijk begrijpen.

Spiritualiteit IS geen religie. Mensen die niet geloven in een religie, zeggen dat ze ongelovig zijn, dat wil nog niet zeggen dat ze in niets geloven. Vraag aan hen of ze geloven dat er meer is tussen hemel en aarde. Als ze eerlijk zijn ''moeten'' ze toch zeggen, er moet toch een ALMACHT zijn, die de Mensheid en de Wereld gecreëerd heeft, en dat IS geloven. Met spiritualiteit gaan wij alles begrijpen, dat wij allemaal geweten hebben, het is geen nieuwe kennis. Gelovige mensen zijn diegene die IN hun Zelf + De Schepper + De Schepping kunnen geloven.

Mensen die denken met hun hoofd, kunnen niet echt voelen met hun hart. Als wij aan niets hechten, zijn wij ook VRIJ om de mooiste dingen te creëren. HECHTEN aan iets of iemand = je vastmaken, waar je ook weer heel moeilijk van LOS komt. Onthechten hoort echt bij het LEVEN, want dit is je verstandelijk LOS maken. Als iets niet meer werkt laat dit los, dit is voor je eigen zelfbehoud.

Vroeger werd religie aan ons opgedrongen, toen wisten wij ook niet beter. Religie is goed, verlies niet de waarde van spiritualiteit uit het oog, dit kan hand in hand samengaan. Vergeet niet dat ouders en opvoeders ook bepaalde dingen zijn opgelegd. Mensen ''denken'' dat ze een religie nodig hebben om een goed en gelovig mens te zijn. Iedereen moet vrij kunnen zijn om zelf te kiezen. Spiritualiteit is Zelf achter de waarheid komen en die informaties zit al IN ons.

Echte Atheïsten: zijn van de 3de ''HEL'' Dimensie een negatieve mentaliteit. Ze geloven niets, ze zitten IN een negatieve spiraal waar ze zelf niet uit kunnen komen en ze zijn ook DOEM denkers en paniekzaaier en schoppen tegen alles aan en blijven koppig doorgaan. Ze hebben geen GEWETEN, omdat ze niet eerlijk zijn, ze zien ook alles negatief. ONGELOOF en ANGST, komt door gebrek aan zelf vertrouwen. Dit is heel TRIEST, deze mensen hebben hulp nodig. Deze negatieve mensen houden ook nog eens die negativiteit LEVENDIG op Aarde.

De filosofie van spiritualiteit is vooral kennis overdragen. Wij hebben alles al geweten, alleen zijn wij in een lager bewustzijn gekomen, daarom zijn wij ook allen onbewust geweest, daardoor konden wij niet bij ons eigen WETEN komen. Wij begrijpen dit niet door religie, wel door spiritualiteit. Het is kennis om het leven zelf te begrijpen. Het is kennis om het ontstaan te begrijpen. Het is kennis om zelf de waarheid te gaan onderzoeken. Het is kennis zodat wij onze eigen bewustzijns die wij allemaal in ons hebben zitten gaan begrijpen. Het geeft kennis over onze 10 chakras, zodat wij begrijpen waarom wij ziek zijn geworden. Spiritualiteit zorgt voor meer diepgang, wij worden gezonder en ook gelukkiger.

Spiritualiteit geeft een doel in ons leven, daarom zijn wij hier op Aarde om dit te onderzoeken. Spiritualiteit = ''VOEDSEL'' dat onze GEEST + ZIEL nodig hebben.

Spiritualiteit IS niet zo moeilijk. Er is niet zoveel voor nodig om in balans te komen, met de juiste intenties en hart gevoelens bereiken wij al heel veel. Zet negatief ''denken'' om IN positief. Wij worden bewuster door Spiritualiteit en iedereen gaat dit ook begrijpen. Dit geeft een DOEL in ons leven. Spiritualiteit geeft kennis en dit weten zit IN ons eigen godbewustzijn. Vaak weten wij iets, dat wij niet konden weten = innerlijk weten = intuïtie, waar wij vaak niet naar willen luisteren, maar er later toch weer op terugkomen en dit is bewust worden.

BIJ ZIEKTEN of BURN OUT of STRESS. Wordt dan wakker, in de vorige eeuw werden wij flink wakker GESCHUD, toen moesten wij LIJDEN om ergens bewust van te worden. Vindt altijd de onderliggende oorzaak en vraag dan jezelf af, wat mag ik hier van leren. Moet ik iets veranderen in mijn leven, of moet ik iets loslaten, want alles wat je doet, doe je voor jezelf. Wij zijn zelf verantwoordelijk voor ons zelf. Dus leef bewuster, want bewuste mensen zijn IMMUUN tegen ziekten, omdat ze innerlijke kracht hebben, daarom genoeg zelfvertrouwen hebben en dit is belangrijk. Ben je in balans, wordt je ook niet ziek.Bron: spiritualwisdom.nl

Voeg toe aan: