Zoeken
 


Bedrijf maakt laserzwaard in Star Wars-stijl

Laatste wijziging: dinsdag 8 mei 2012 om 08:47, 2983 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 8 mei 2012

AMSTERDAM – Het Amerikaanse bedrijf Wicked Lasers heeft een eigen laserzwaard ontwikkeld dat angstig dicht in de buurt komt van de ‘Lightsabres’ uit Star Wars.

Het lichtzwaard – of LaserSaber, zoals Wicked Lasers het ‘zwaard’ zelf noemt – is eigenlijk een accessoire voor een serie laserproducten die de fabrikant al eerder op de markt bracht.

De LaserSaber zelf is in feite een beschermende lichtkoepel, die dient als uitbreiding voor een S3 Laser – een handvat dat een sterke lichtstraal uitstuurt. Deze S3 Lasers zijn een stuk duurder dan de LaserSaber zelf, met prijzen die variëren van 290 tot 970 dollar.

Geen zoemgeluid
In combinatie met de 100 dollar kostende uitbreiding ontstaat een lichtzwaard dat sterk lijkt op de laserzwaarden uit het Star Wars-universum. De LaserSaber gaat op dezelfde manier aan en uit als de ‘lightsabers’ van Luke Skywalker en Yoda, al blijft het kenmerkende zoemgeluid achterwege.

Volgens Wicked Lasers heeft de LaserSaber bovendien een behoorlijke vernielingskracht. Het bedrijf raadt gebruikers met klem af om daadwerkelijke zwaardduels te houden met het product. Ook is het volgens Wicked Lasers geen goed idee om het zwaard te gebruiken zonder speciale oogbescherming.

 Bron: nu.nl

Voeg toe aan: