Zoeken
 


Windturbines blijken klimaat 10 x sneller op te warmen

Laatste wijziging: dinsdag 1 mei 2012 om 09:43, 3036 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 1 mei 2012

Windmolenparken: extreem kostbaar en inefficiënt, maar toch geeft de politiek er miljarden aan uit. De EU wil zelfs dat er 300 meter (!!) hoge windmolens worden gebouwd.

Hoewel talloze onafhankelijke wetenschappers de theorie van door mensen veroorzaakte (Co2) opwarming van het klimaat allang met de grond gelijk gemaakt hebben, blijken windturbines - de 'groene' energie waar de EU en de meeste politieke partijen zo op inzetten- het locale klimaat tot maar liefst 10 x sneller op te warmen. Desondanks willen zowel de 'Kunduz coalitie' als de andere linkse partijen SP en PvdA miljarden uitgeven aan subsidies voor onder andere volstrekt zinloze windmolenparken - en dat terwijl er op alle andere fronten enorm bezuinigd moet worden.

Wetenschappers hebben ontdekt dat de luchttemperatuur rond de vier grootste windmolenparken ter wereld in 10 jaar tijd met 0,72 graden is gestegen. Ter vergelijk: de gemiddelde temperatuur op Aarde is sinds 1900 met slechts 0,8 graden gestegen, een opwarming waar overigens al zo'n 20 jaar geleden een einde aan is gekomen.

Windmolens veranderen het weer
Naarmate er meer windmolens worden gebouwd zullen deze een steeds groter effect hebben op het regionale weer maar ook op het dierenleven. Nu al komen jaarlijks honderdduizenden vogels en vleermuizen om het leven door windmolens. Daarnaast zouden bestaande wind- en regenpatronen permanent veranderd kunnen worden.

Amerikaanse wetenschappers van de Universiteit van New York in Albany ontdekten aan de hand van satellietgegevens dat de temperatuur rond windmolenparken sterk stijgt vanwege de enorme warmte afgifte van de turbines en de turbulentie die de wieken veroorzaken. Bij een groot windmolenpark in Texas steeg de temperatuur in korte tijd zelfs bijna 1 graden, in klimatologisch opzicht een forse toename.

Sommige wetenschappers hebben daarom al gesuggereerd dat windmolenparken kunnen worden gebruikt om het weer te veranderen en te controleren. In Europa en de VS wordt de komende tientallen jaren enorm veel geld geïnvesteerd in nieuwe windmolenparken. De EU wil zelfs dat er windmolens van maar liefst 300 meter hoog gebouwd gaan worden (4). In China komen er dagelijks 36 nieuwe windturbines bij. (1)

Windenergie kost miljarden
Ondanks de beter wordende technologie is windenergie nog volstrekt onrendabel en ziet het er niet naar uit dat dit op korte of zelfs middellange termijn zal veranderen. Onder grote druk van de door links gesteunde milieulobby zet 'Den Haag' echter massaal in op windenergie. Eén windmolenpark op zee kost ongeveer € 10 miljard. Er zijn veel van dit soort parken nodig om 30% van onze elektriciteit -en slechts 10% van ons energieverbruik- op zogenaamd 'groene' manier op te wekken.

Bedenk daarbij dat windmolens al na maximaal 15 tot 20 jaar versleten zijn en er opnieuw een miljardeninvestering nodig is om zo'n park te vervangen. (2) Ervaringen in de VS laten zien dat windmolens veel sneller slijten dan in het verleden werd verwacht, reden waarom al 14.000 windmolens (van de 52.000) permanent moesten worden uitgeschakeld. (5)

'Duurzaam' is extreem DUUR
De klimaatsubsidies zijn zelfs net zo hoog als de 18 miljard euro die de gevallen VVD-CDA-PVV gedoogcoalitie vorig jaar ging bezuinigen. De Duitse windmolenfabrikant BARD krijgt daarvan alleen al 5,3 miljard euro. De subsidies op 'duurzame' energie bedroegen in 2010 al 10,2 miljard euro (bruto, gegevens Rekenkamer)(3). Met andere woorden: terwijl wij burgers het grootste slachtoffer zijn van de miljardenbezuinigingen, geeft de politiek in Den Haag tegelijkertijd minstens zoveel geld uit aan zinloze 'groene' energie(subsidies). 'Duurzaam' is daarmee heel, maar dan ook echt héél erg DUUR. Des te triester dat we hier helemaal niets voor terugkrijgen.

Xander
(4) KOPP

 



Bron: xandernieuws

Voeg toe aan: