Zoeken
 


Advocate claimt bewijs liquidatie Merah

Laatste wijziging: dinsdag 3 april 2012 om 08:44, 2336 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 3 april 2012

De Algerijnse advocate van de vader van Mohamed Merah zegt bewijs te hebben dat de dader van de verschillende schietpartijen rond Toulouse "geliquideerd" werd toen de politie zijn appartement bestormde.

"We hebben twee identieke videofragmenten van 20 minuten in ons bezit waarin Mohamed Merah aan de agenten zegt: 'Waarom vermoorden jullie mij? Ik ben onschuldig'", zei advocate Zahia Mokhtari tijdens een persconferentie in Algiers. Zij zal in de komende dagen naar Frankrijk vertrekken om er bij het gerecht klacht in te dienen tegen de interventie-eenheid van de politie.

"Personen rechtstreeks betrokken bij de feiten, en die willen dat de waarheid bovenkomt, hebben me die beelden bezorgd." Ze zal de beelden nu overmaken aan het gerecht. Volgens Mokhtari werd "Merah tijdens de operatie van de Franse diensten gemanipuleerd en gebruikt en daarna geliquideerd zodat de waarheid het daglicht niet zou zien."

Ze zal aan het gerecht drie namen overmaken: een verantwoordelijke van de Franse veiligheidsdiensten en twee personen met verschillende nationaliteit die met Merah 'gewerkt' hebben. De advocate wil dat zij gehoord worden door het gerecht.

Het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken wou geen commentaar kwijt. De 23-jarige Merah is de dader van verschillende schietpartijen waarbij zeven slachtoffers het leven lieten. Op 22 maart kwam hij om toen de politie na 32 uur belegering zijn appartement bestormde.Bron: gva.be

Voeg toe aan: