Zoeken
 


Al tienduizenden scholieren Brazilië dragen verplichte chip

Laatste wijziging: zondag 1 april 2012 om 20:58, 2914 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
zondag 1 april 2012

Brazilië is als eerste land ter wereld begonnen met het verplicht stellen van het dragen van RFID chips. 20.000 studenten in de stad Vitoria da Conquista zijn reeds 'gechipt'; tussen nu en 2013 moeten alle 43.000 schoolkinderen in de leeftijd van 4 tot 14 jaar een chip krijgen. Door de in de verplichte schooluniformen verwerkte chips weten ouders -of anderen die hier belang bij hebben- voortaan of hun kind daadwerkelijk op school is aangekomen en daar ook blijft.

Spijbelen is klaarblijkelijk een dermate groot probleem in Brazilië, dat de gemeente Vitoria da Conquista besloot om tot een dergelijke drastische maatregel over te gaan. Kosten: $ 670.000. Als een kind zijn school binnengaat wordt er een automatisch bericht naar het mobieltje van de ouders gestuurd. Is een kind 20 minuten na aanvang van de lessen nog steeds niet op school gearriveerd, dan krijgen de ouders ook hiervan bericht.
 
In Brazilië wordt gebruikt gemaakt van dezelfde RFID chips die in de VS en andere landen worden toegepast om verloren huisdieren terug te kunnen vinden. De gegevens van de chips komen ook bij de schoolleiding terecht. Ouders van kinderen die 3 keer hebben gespijbeld worden om uitleg gevraagd. Als ze dat niet doen dan worden de autoriteiten op de hoogte gesteld.
 
De hoofdzakelijk in t-shirts verwerkte chips zijn bestand tegen wassen en strijken en hebben een beveiliging die volgens gemeentesecretaris Coriolano Moraes 'virtueel onbreekbaar' is. 'Ik geloof dat we hiermee een trend setten, want we hebben uit heel Brazilië vragen gekregen voor informatie over hoe het systeem werkt,' verklaarde hij.
 
Texas
In de Amerikaanse staat Texas zijn diverse schooldistricten al vorig jaar overgegaan tot het plaatsen van vergelijkbare RFID chips in identiteitskaarten, badges en laptops van leerlingen en studenten. Deelname aan dit project begon op op vrijwillige basis, maar enkele scholen zijn reeds begonnen met het verstrekken van badges met RFID chips aan al hun studenten. (2)
 
 
Xander
 


Bron: xandernieuws

Voeg toe aan: