Zoeken
 


Facebook luistert je sms-berichten af en youtube maakt fotos met je telefoon

Laatste wijziging: maandag 27 februari 2012 om 15:15, 4026 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
maandag 27 februari 2012

Facebook zou tekstberichten van gebruikers van zijn mobiele app lezen, naar eigen zeggen om te leren. Het bedrijf wil een berichtendienst ontwikkelen en kijkt daarom in persoonlijke data.

Facebook zou het lezen van persoonlijke berichten die worden verstuurd van smartphones toegegeven hebben aan de Sunday Times. Het bewuste artikel staat achter een betaalmuur, maar Fox News heeft eruit geciteerd. Business Insider citeert echter een woordvoerder van Facebook die stelt dat "veel apps bepaalde rechten vragen van gebruikers" en dat het alleen maar aan het testen is hoe sms kan communiceren met de mobiele app van Facebook.

De Sunday Times heeft meerdere mobiele apps bekeken naar hetgeen zij aan informatie doorsturen zonder dat de gebruiker het weet. Ook andere inbreuken op de persoonlijke levenssfeer werden onder de loep genomen.

YouTube maakt ongemerkt fofo's

Facebook mag dan meelezen met persoonlijke berichten, de mobiele app van YouTube gaat volgens de Times veel verder. Die app zou op elk gegeven moment onder meer foto's of filmpjes kunnen maken met de camera in de smartphone zonder dat de gebruiker dat doorheeft. Andere, minder bekende apps, zouden zelfs telefoongesprekken kunnen onderscheppen en doorgeven.

Eerder deze maand bleken iPhone-apps ongevraagd en ongemerkt het gehele adresboek, inclusief telefoonnummers en e-mailadressen, naar hun eigen servers te uploaden. Onder meer Path en Foursquare maken zich hieraan schuldig. Maar uit het onderzoek van de Times zou blijken dat ook apps die op Android draaien, zonder pardon persoonlijke data stelen.Bron: webwereld.nl

Voeg toe aan: