Zoeken
 


Eet om de dag, leef langer

Laatste wijziging: woensdag 22 februari 2012 om 11:14, 2861 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 22 februari 2012

AMSTERDAM -  De manier om langer te leven: om de dag vasten. Niet alleen verlies je hiermee overtollige kilo's, maar vertraag je ook nog eens het verouderingsproces.

Althans dit beweren Amerikaanse onderzoekers in de Engelse krant The Sunday Times. Zij ontdekten dat een dieet, waarbij je om de dag vast, mensen niet alleen helpt gewicht te verliezen, maar ook het ouder worden vertraagt.

Boost

Daarbij remt het tevens ziektes die gerelateerd zijn aan het ouder worden en geeft het je hersenen een boost. Het experimentele dieet uitgevoerd door National Institutes for Aging (NIA) is gebasseerd op het feit dat dieren die op een streng dieet werden gezet twee keer zo lang leefden. Ook blijkt deze restrictie het hart, circulatiesysteem, en de hersenen, tegen bijvoorbeeld Alzheimer, te beschermen. Natuurlijk kunnen mensen zo'n streng dieet niet lang volhouden, maar gelukkig ontdekten de wetenschapers van het NIA dat om de dag streng vasten hetzelfde effect heeft.

Ondanks dat het dieet tot nu toe alleen gestest is op dieren, hebben de onderzoekers hetzelfde effect ook geconcludeerd bij mensen. Ook zou een beperkte calorie-inname bij ouderen ervoor zorgen dat ze langer kunnen genieten van een ijzersterk geheugen.Bron: telegraaf.nl

Voeg toe aan: