Zoeken
 


Stone Henge zoals je het nog nooit eerder zag

Laatste wijziging: donderdag 9 februari 2012 om 08:58, 4034 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
donderdag 9 februari 2012

Bijna iedereen heeft wel eens gebruik gemaakt van Google Earth, om vreemde landen en continenten eens vanuit de lucht te bekijken. Nu is er een nieuw project waarin je toegang krijgt tot het prehistorische landschap van Stonehenge.

Het Under-the earth: Seeing Beneath Stonehenge project van Google kwam tot stand in samenwerking met de Bournemouth Univeristy. Hun vondsten, maar ook die van de universiteiten van Sheffield, Manchester, Bristol, Southampton en London van de laatste jaren werden gebruikt om de virtueel gereconstrueerde Neolitische omgeving van Stonehenge te maken. Je kunt er de prehistorische woningen zien en het houten bouwwerk dat ‘the Southern Circle’ wordt genoemd. Men wilde de archeologische ontdekkingen toegankelijk maken, ook voor mensen die niet zelf naar Stonhenge kunnen komen. Via de website zie je niet alleen het monument, maar ook hoe deze in het prehistorische landschap stond, wat een extra dimensie geeft.

Het project nam zes jaar in beslag en van 2003 tot 2009 waren er meer dan 150 mensen tegelijk aan het werk. De medewerkers van de Bournemouth University hopen dat dit project zal zorgen voor een hele nieuwe laag in Google Earth en dat projecten van over de hele wereld vanachter de computer kunnen worden bekeken.

De website mag dan een beter inzicht geven in de prehistorische omgeving van het monument, het schept nog geen duidelijkheid over de functie van het bouwwerk. Ook is het nog een raadsel hoe men de enorme stenen op hun plek heeft gekregen. Met deze nieuwe functie is deze kennis misschien weer een stapje dichterbij gebracht.


Bron: www.archadis.nl

Download - Google Under-the-Earth: Seeing Beneath Stonehenge site.

Om het programma te kunnen gebruiken heb je google Earth nodig.

 Voeg toe aan: