Zoeken
 


FBI waarschuwt voor soevereine burgers

Laatste wijziging: dinsdag 7 februari 2012 om 13:39, 1842 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 7 februari 2012

De Amerikaanse politiedienst FBI heeft gewaarschuwd voor de toenemende dreiging van extremisten die zichzelf 'soeverein burger' noemen, en die geen enkele vorm van overheidsgezag tolereren.
Functionarissen van de federale recherche zeiden tijdens een persconferentie in de hoofdstad Washington dat ontmoetingen tussen belastinginspecteurs, politieagenten en andere ambtenaren zomaar kunnen uitlopen op geweldsincidenten. Dat meldden Amerikaanse media maandag (lokale tijd).

'Soevereine burgers' hebben al vaker overheidsdienaren aangevallen. Zo stierven in mei 2010 twee politieagenten, nadat ze in de zuidelijke staat Arkansas in een ruzie verzeild waren geraakt met zo'n extremist. De man schoot de dienders dood.

 De FBI schat dat 100.000 Amerikanen zich op dit moment proberen te onttrekken aan elke vorm van overheidsgezag. Ze betalen geen belasting en weigeren zich te houden aan wetten die hen niet bevallen, zoals milieuwetgeving. Tientallen 'soevereine burgers' werden in de afgelopen jaren veroordeeld voor strafbare feiten, zoals geweld tegen ambtenaren, belastingontduiking en het vervalsen van documenten.
 (ANP/Redactie)


Noot redactie:

Ik zeg goed bezig. Hopelijk gaan mensen dat hier ook wat meer doen. De overheid is het padje helemaal kwijt dus het lijkt me zeker normaal om je eigen soevereiniteit weer op te eisen. Overal waar de overheid voor staat daar sta ik in ieder geval niet voor. Weg met de overheid ze vervuilen ons leven.. oh en de aarde :-)Bron: ad.nl

Voeg toe aan: