Zoeken
 


Het einde van Nederland (II); De wereldgoelag

Laatste wijziging: donderdag 2 februari 2012 om 16:28, 3471 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
donderdag 2 februari 2012

‘De macht van de overheid een mens in de gevangenis te werpen zonder wettelijke aanklacht en in het bijzonder zonder hem de rechtspraak te verlenen van zijn gelijken, is van een ongekende weerzinwekkendheid en de basis voor een totalitaire regering, hetzij nazi of communistisch.
 – Sir Winston Churchill, Brits staatsman

In 2007 publiceert de Amerikaanse Naomi Wolf haar boek The End of America over de teloorgang van de grondwettelijke vrijheidsprincipes in haar land. Wolf betoogt dat er historisch tien kenmerkende stappen zijn te onderscheiden, noodzakelijk voor de overgang van een democratie naar een fascistische staatsvorm:
 

1.Roep iets uit tot een verschrikkelijke interne en externe vijand

2.Creëer geheime gevangenissen waar marteling plaatsvindt

3.Ontwikkel een kaste mensen of paramilitaire troepen die geen verantwoording hoeft af te leggen aan de burgers

4.Ontwikkel een systeem van toezicht op de eigen bevolking

5.Intimideer burgergroeperingen

6.Ga over tot willekeurige arrestatie, detentie en vrijlating

7.Val belangrijke personen aan

8.Controleer de pers

9.Behandel politieke dissidenten als verraders

10.Schort de werking van de rechtsstaat op
 

Nederland, gidsland van Europa, lijkt dezelfde weg te gaan als haar grote voorbeeld. Deze serie toont de ontwikkeling van een open naar gesloten samenleving; van Nederland als soevereine constitutionele monarchie met relatieve vrijheden, naar een natie waarin een alles controlerend (technocratisch) fascisme steeds duidelijker vormen lijkt aan te nemen. Het is het einde van Nederland zoals we het kenden. In dit deel: de Nederlandse steun aan een geheim gevangenissysteem en de eigen vaderlandse praktijken.

Lees verder : AnarchielBron: anarchiel.com

Voeg toe aan: