Zoeken
 


Nepnieuws en hardnekkige mythes

Laatste wijziging: woensdag 28 december 2011 om 16:22, 4820 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 28 december 2011

In een onthullende Engelstalige documentaire (getiteld The Truth Exposed van in totaal bijna twee uren, te zien op YouTube in 6 delen) laat Ed Chiarini zien dat diverse ‘schokkende’ nieuwsbeelden zijn gemaakt met behulp van acteurs. Klik hier voor zijn website, hier voor zijn videokanaal, en hier voor het bekijken van deel 1. Zelf raad ik aan om eerst even deel 2a te bekijken, waarin je bijvoorbeeld een dame ziet die op het ene nieuwsfilmpje een Occupy-demonstrant is, en in een ander nieuwsfilmpje een politieagent (link).

Dit is natuurlijk te gek voor woorden. We wisten al dat het dagelijkse mainstream nieuws zorgvuldig wordt geselecteerd en gemonteerd, maar dat zogenaamd gewelddadige arrestaties volledig in scène worden gezet om ons een bepaald gevoel te geven, dat slaat toch werkelijk alles. Was je nog niet overtuigd van het failliet van onze ‘journalistiek’, bekijk dan even deze documentaire.

Naast het dagelijkse ‘nieuws’ hebben velen zich ook voor de gek laten houden via enkele hardnekkige mythes. Ik praat met vele mensen die menen ‘wakker’ te zijn, maar die ondertussen met heel veel stelligheid praten over de ‘vijfde dimensie’, ‘twaalf strengen DNA’ of de ‘fotonengordel’. Vaak komen er dan nog veel meer zaken met evenveel stelligheid uit hun mond, waarvoor ik eveneens nog nooit enig echt bewijs heb mogen vinden. Ik beperk me in dit artikel eerst maar even tot de top drie van hardnekkige mythes.

“We zouden op weg zijn naar de vijfde dimensie”

Het idee dat er meer dan drie dimensies zouden zijn is afkomstig van de New Age, waarvan ik al vaker heb aangegeven dat dit een kerk is, gebaseerd op een geloofsysteem, maar dan gestoken in een modern jasje. Wie anno nu nog graag wil blijven geloven, in plaats van het even zelf te onderzoeken, die wil blijkbaar graag voor de gek worden gehouden. Onze beleefde ruimte heeft precies drie dimensies (te weten breedte, hoogte en diepte), en dat geldt ook voor onze beleving van tijd (te weten dagelijkse-, jaarlijkse- en grootjaarlijkse tijd).

Wiskundigen vinden het leuk om te spelen met orthogonaliteit. Zo is een 2D-schaduwvorm een platte afspiegeling van een oorspronkelijke 3D-vorm. Door deze dimensieverliezende afspiegeling om te draaien ontstaan ideeën over hoe een 4D-vorm er dan uit zou moeten zien. Dit is echter pure fantasie. Deze theoretische luchtkastelen hebben geen enkele realiteitswaarde. Wat wel realiteitswaarde heeft is het bekijken van een platte film met een speciaal brilletje, mits dit een zogeheten 3D-film is. Daarmee creëren we in het 2D-vlak de illusie van 3D. Misschien zou de New Age-kerk 4D-brilletjes kunnen gaan verkopen. Dat is natuurlijk onzin, en dat geldt daarmee ook voor het hele idee van 4D, 5D of zelfs nog meer D, doelend op hogere Dimensies. Bedenk bovendien dat er nergens een levende tweedimensionale ruimtelijke werkelijkheid kan bestaan, want alles is daarin oneindig plat. Alleen (levenloze) schaduwen bestaan in 2D, om over 1D maar helemaal te zwijgen.

Hoe zit het dan wel?

Alles in het voor ons bekende universum bestaat uit knopen van energetische trillingen binnen een bepaalde bandbreedte. Deze bandbreedte is slechts een piepklein stukje van een bereik, waarvan wij het begin noch het einde kunnen vaststellen. We kunnen ‘onze’ waarneembare bandbreedte voorstellen als een toon van een toonladder. De werkelijkheid die wij menen waar te nemen, is volledig gebaseerd op onze eigen toonhoogte. Wij selecteren als het ware via ons eigen vibratiepatroon een overeenkomstige werkelijkheid.

We kennen allemaal wel het voorbeeld dat we, nadat we bijvoorbeeld iets nieuws hebben gekocht, het daarna opeens opvallend vaak tegenkomen, terwijl dat voorheen eigenlijk nooit het geval was. Dat komt omdat we onze eigen toonhoogte hebben veranderd door deze aanschaf. De werkelijkheid is niets anders dan een spiegel van ons bewustzijnsniveau.

Bij het proces van scheppen creëert een hogere toon telkens een lagere toon. Het scheppingsproces gaat dus als volgt: Do, Si, La, Sol, Fa, Mi, Re en dan Do. Zo staat het ook precies opgeschreven in het eerste bijbelboek (link). Dit is zuivere wetenschap, en het heeft met geloof helemaal niets te maken.

Het proces van bewustzijnsontwikkeling gaat precies andersom. Deze ontwikkeling gaat dus als volgt: Do, Re, Mi, Fa, Sol, La, Si en dan Do. Wanneer we de wetenschap van de schepping echt begrijpen, dan kunnen we daarmee onszelf helpen met de ontwikkeling van het eigen bewustzijn. Dit noem ik wetenschappelijke ascensie. Hiervoor is het nodig om allereerst je eigen bewustzijnsniveau volledig te doorgronden (ken uzelve), evenals de essentie van de afzonderlijke ascensietonen.

Het normale basistrillingsniveau voor de mens is de Mi. Vanaf de onderste Do geteld is dit de derde toon, oftewel de derde trillingsDichtheid (of Density in het Engels). Je zou dit dus ook 3D kunnen noemen, mits je aangeeft dat deze D niets met ruimte of tijd te maken heeft. Het leeuwendeel van de mensheid is echter gevallen naar de onderliggende toon van Re. Op dit bewustzijnsniveau worden mensen volledig geregeerd door invloeden van buiten. Dit zijn de makke schapen die zich vrijwillig laten voeden met het dagelijkse mainstream nieuws en de overige geestdodende beelden en geluiden die de televisie over hen uitstort.

Alleen door een heftige schok kunnen mensen wakker worden geschud uit de hypnose op het niveau van Re. Opeens valt door zo’n schok een vermeende zekerheid weg (gezondheid, inkomen, relatie), en krijgen we heel even de kans om ons los te rukken uit die verstikkende werkelijkheid van Re. Wie daar niet in slaagt, die krijgt daarna vanzelf weer een kans, bij een volgende schok, die altijd een slagje sterker is. Dit hele bewustzijnsspel is namelijk zo ontworpen dat we allemaal ‘geholpen’ worden om de weg terug naar de hoogste Do te vinden. Dat gebeurt echter altijd volledig op vrijwillige basis. Iedereen mag dat op de eigen manier doen, in het eigen tempo.

Ben je nog aan het vechten om de vorige schok weer te boven te komen? Tja, dan wens ik je veel sterkte bij het verwerken van de volgende schok. Misschien valt het je ook op dat de schokken (bij onszelf en bij anderen in onze omgeving) steeds heviger worden, en steeds sneller komen. Deze versnelling zal in 2012 naar een ongekende climax gaan.

Heb je behoefte aan een duidelijke versnelling in dit proces van bewustzijnsontwikkeling, investeer dan een week van jouw tijd in het deelnemen aan de Bewustzijnsweek (link).

Er is hier nog veel en veel meer over te zeggen, maar dat voert te ver voor dit artikel. Doe gewoon jouw eigen onderzoek. En probeer geen begrippen meer te gebruiken waarvan je niet zeker weet wat het nu precies is, zoals 4D en 5D.

“We zouden twaalf strengen DNA krijgen”

De genetische code van ieder mens vinden we in twee gewervelde strengen die samen een dubbele helix vormen. Eigenlijk is dit een triple helix, want de derde streng is immaterieel van aard. Dit laat ik hier nu echter even buiten beschouwing.

In iedere kern van een menselijke cel vinden we 46 chromosomen. Ieder chromosoom is gevuld met deze genetische wenteltrap. Indien er meer DNA-strengen zouden ontstaan, dan zijn er dus extra chromosomen nodig (lees: ontstaan er extra chromosomen). Waar zouden deze dan eigenlijk vandaan moeten komen? En is er wel genoeg ruimte voor extra chromosomen in de celkern? Twaalf strengen DNA nemen zes keer zoveel ruimte in als de huidige twee strengen. Indien alle celkernen 6 maal groter worden, dan zullen de cellen ook veel groter worden. Indien dit ook een factor zes is, dan wordt ons fysieke lichaam uiteindelijk zes maal zo groot. Wie gelooft nu nog langer in deze overduidelijke flauwekul?

Hoe zit het dan wel?

In onze huidige bewustzijnstoestand activeren we maar een zeer klein gedeelte van onze genetische codes (minder dan 5%). Door ons bewustzijn te laten ontwikkelen naar een hogere toon, gaan we als gevolg daarvan meer codes activeren. Dat proces gaat dus absoluut niet vanzelf. Daarvoor is telkens een bewustzijnstransformatie nodig. We hebben daarom ook helemaal niet meer DNA nodig, want dat extra DNA is er al lang. We hebben alleen meer bewustzijn nodig. Daar draait alles om!

“We zouden door de fotonengordel gaan”

Fotonen zijn theoretische deeltjes die we hebben bedacht om het gedrag van licht te proberen te begrijpen. Deze ‘deeltjes’ verplaatsen zich met een enorme snelheid in een rechte lijn. Deze lijn kan door verschillende oorzaken van richting veranderen. Eén van deze redenen is bijvoorbeeld het binnendringen van de dampkring rond onze thuisplaneet. Vlak boven de horizon wordt het weerkaatste maanlicht sterker afgebogen dan hoger aan de hemel. Daarom lijkt Luna in een lage positie groter dan in een hoge positie. Ik heb hiervoor vele absurde verklaringen mogen bestuderen tijdens mijn studie op de universiteit, maar deze enige juiste zat er niet tussen. Hetzelfde kunnen we gewaarworden wanneer we door een ronde vissenkom naar een gevangen visje kijken.

Indien er zoiets zou zijn als een fotonengordel, dan zijn dit dus fotonen die in rondjes blijven rondracen. Hoe zou dat mogelijk kunnen zijn zonder gebruik te maken van spiegels? En stel nu eens dat dit inderdaad zou kunnen, zou het zonlicht dan ook niet door diezelfde redenen worden opgenomen in deze lichtcentrifuge zodra we in de buurt komen van deze ‘fotonengordel’. En wanneer er dus blijkbaar een enorme kracht is die fotonen weet vast te houden, wat zou deze superkracht dan voor effect hebben op ‘gewone’ deeltjes. Onze planeet zou dan toch als een stofje worden opgezogen door deze megakracht? Kortom, het verhaal van de fotonengordel is ook volkomen lariekoek, afkomstig uit de dikke duim van de New Age.

Nog niet overtuigd? Indien er zo’n lichtcentrifuge zou zijn, dan zouden we dit toch als een zwarte streep moeten kunnen zien aan de nachtelijke hemel? Het licht van de sterren zou immers met geen mogelijkheid langs of door deze centrifuge kunnen gaan zonder zelf ook meegesleurd te worden. Zo zie je dat we met eenvoudige logica onszelf kunnen bevrijden van onzinnige verzinsels.

Maar er verandert toch vanalles, inclusief de planeten van ons zonnestelsel?

Dat klopt. Maar wat is de oorzaak van deze verandering? Bedenk dat er geen werkelijkheid is, anders dan de waargenomen werkelijkheid. Wij zijn de waarnemers van deze veranderingen. Dat betekent dat deze veranderingen een gevolg zijn van onze bewustzijnsverandering. En daarmee zijn we weer terug bij onszelf. Het gaat altijd en overal, volledig en alleen maar over ons bewustzijn. Wij worden ons in deze tijd bewust van vele zaken die heel anders zijn dat we altijd hebben gedacht. En daarmee draaien we aan de knopjes van de werkelijkheid. Dat is waar ‘2012’ echt over gaat. Wij worden ons bewust dat door ons bewustzijn te veranderen, wij de werkelijkheid veranderen. Hoe hoger iemands bewustzijnstoon, des te sterker is deze werkelijkheidsveranderende scheppingskracht.

Waarom worden we dan gevoerd met al deze broodjes aap-verhalen?

De kern van al deze nonsens-ideeën is dat het allemaal als vanzelf wel goed gaat komen, zonder dat we daar ook maar iets voor hoeven te doen. Indien jij een verhaal leest (bijvoorbeeld een gechannelde boodschap of van iemand die roept dan je hem of haar moet volgen) waarvan de strekking is, jij wordt ‘gered’ of dat het vanzelf ‘goed’ komt (op welke manier dan ook), dan weet je dat je met mindfuck te maken hebt. De schepping zit zo in elkaar dat alleen via vrijwillige ascensie de weg terug naar huis kan worden gevonden. Er is maar één persoon die ervoor kan zorgen dat jij weer thuis komt, en dat ben je zelf. De New Age, de Galactische Federatie van het Licht, de New World Order, de universiteiten, de kerken, het mainstream nieuws en ook 95% van het substream nieuws, het zijn allemaal pogingen om jou af te leiden van jezelf. Laat je niet langer misleiden. Leid jezelf. En zorg dat je weet waar je het over hebt. Investeer in echte kennis, in de Wetenschap van het Geheel.

Zeist, woensdag 21 december 2011

Johan OldenkampBron: pateo.nl

Voeg toe aan: