Zoeken
 


4 Ontstaanstheorieën van de Mens

Laatste wijziging: vrijdag 21 oktober 2011 om 22:52, 3511 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
vrijdag 21 oktober 2011

In de darwin-creationisme-discussie wordt vaak vergeten dat er nog 2 andere ontstaantheorieën van de mens zijn: de Alien Intervention theorie en de Spirituele leer van de theosofen. De alien interventiontheorie is langzaam groeiende in populariteit en kent steeds meer aanhangers. Deze theorie, die vooral in von Däniken een sterke verdediger heeft, verklaart het bestaan van megalithische objecten en de overeenkomsten in scheppingsverhalen van wereldwijde oorsprong.

In elk verhaal komt de val van de mens, zondvloed, de creatie van de vrouw, de goden die soms ruzie maakten, soms mensen hielpen en het paradijs voor. Echter de spirituele theorie van o.a. de hermetische gnostici en theosofen verklaart deze zaken ook. De spirituele ontstaanstheorie wordt nauwelijks belicht. Misschien is dat logisch want lang werd dit alleen onderwezen tijdens inwijdingen. De spirituele visie op het ontstaan van de mens is in het kort als volgt; de mens leefde eerst alleen in de etherische, onzichtbare sfeer. Later is de mens ´gematerialiseerd´ en op aarde beland. Verder wordt ook het ontstaan van dieren genoemd. Sommige dieren zijn volgens de spirituele leer door mensen zelf geschapen. Dit verklaart het plotseling ontstaan van diersoorten. Mogelijk vind dit fenomeen nog steeds plaats vandaag de dag.

Lees verder: wetenschap.infonu.nlVoeg toe aan: