Zoeken
 


'Verborgen mini-camera's in Amerikaanse digitale TV-omvormers'

Laatste wijziging: vrijdag 20 februari 2009 om 23:16, 8517 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
vrijdag 20 februari 2009

In het onderstaande YouTube filmpje wijst deze Amerikaan precies aan waar de verborgen mini-camera en -microfoon zijn gemonteerd. Authentiek, of een hoax?

 
In de door de Amerikaanse overheid gesponsorde digitale TV-tuners, die de Amerikanen ertoe moeten bewegen om nog dit jaar massaal over te gaan op digitale televisie, zou zowel een mini-microfoon als een mini-camera bevestigd zijn. In het onderstaande YouTube-filmpje haalt een Amerikaan, die zo'n 'digital converter box' heeft gekocht, de kap van het apparaat af, en laat precies zien waar de camera en microfoon gemonteerd zijn. Is dit echt, of fake?

'Ik kon mijn ogen niet geloven,' aldus de begeleidende tekst van de onderstaande clip. 'Ik heb een vriend die min of meer in complottheoriën gelooft. Hij probeerde me er van te overtuigen dat veel van deze digitale TV-tuners zijn voorzien van microfoontjes en camera's. Aangezien ik iets van electronica afweet, heb ik zo'n apparaat gekocht en opengemaakt, om te bewijzen dat hij het mis had. Maar tot mijn verbazing had hij gelijk. Ik was er zo door geschrokken dat ik er foto's van heb genomen, en het gefilmd heb.'

De camera en microfoon waren verborgen in een Magnavox (=Philips) digitale omvormer. Hiermee is beslist niet bewezen dat deze in iedere digitale omvormer gemonteerd zijn, maar bedrijven zoals Google en Comcast zouden al openlijk plannen hebben aangekondigd om gebruik te gaan maken van verborgen camera's en microfoons, om hun klanten te bespioneren en zo een gericht advertentie-profiel van hen te kunnen maken.
 
Niet alleen in de VS, maar ook in Groot Brittannië worden de consumenten gedwongen om over te gaan op digitale tv, omdat de uitzendingen straks alleen nog maar digitaal zullen zijn. De burgers moeten dus óf een tv kopen die geschikt is voor digitale ontvangst, óf een digitale omvormer, die hun oude tv hiervoor geschikt maakt. Ook in andere delen van de wereld, zoals in Europa, zijn plannen om geheel over te stappen op digitale uitzendingen.
 
Xander
 
Bron: Prison Planet

YouTube:


Bron: xandernieuws

Voeg toe aan: