Zoeken
 


Amerikaanse onderzoekers maken vliegend tapijt

Laatste wijziging: woensdag 5 oktober 2011 om 16:04, 3423 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 5 oktober 2011

AMSTERDAM - Wie dacht dat vliegende tapijten alleen in sprookjes en tekenfilms voorkomen, heeft het mis. Amerikaanse onderzoekers hebben een doorbraak bereikt in het maken van een ‘echt' vliegend tapijt.

Hoewel de makers zelf spreken van een ‘vliegend tapijt', gaat het in werkelijkheid nog maar om een klein stuk plastic. De onderzoekers aan de Universiteit van Princeton zijn erin geslaagd om dit plastic velletje enkele centimeters boven een oppervlak te laten vliegen.

Het stukje plastic heeft een diagonaal van ruim tien centimeter en wordt gevoed door geleidende draadjes. Door het velletje plastic van elektriciteit te voorzien, ontstaan luchtbelletjes die het stukje laten zweven. Daarbij beweegt het stuk plastic zich voort met een snelheid van een centimeter per seconde.

Vooralsnog draait het ‘vliegende tapijt' op een relatief zware accu en kan het geval slechts enkele centimeters boven de grond vliegen. Maar de onderzoekers geven aan het hier niet bij te laten zitten. Zo willen ze het minitapijtje nog met zonnecellen uitrusten, om een zware accu overbodig te maken.Bron: nu.nl

Voeg toe aan: