Zoeken
 


Luister je wel?

Laatste wijziging: woensdag 21 september 2011 om 09:39, 2770 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 21 september 2011

Wat is het toch heerlijk als je steeds meer mag ervaren hoe magisch het universum is. Soms lijkt het wel iedere dag Sinterklaas; ik  blijf maar cadeautjes uitpakken. Ik kan me voorstellen dat als jij nog druk aan het vechten bent met jezelf en de wereld om je heen, het lijkt alsof ik je de ogen wil uitsteken. Dit is absoluut niet het geval. Ik ben alleen zo blij als een klein kind dat ik het levende bewijs ben van de magie van het universum en dat ik in de positie ben jou hierover te informeren en te inspireren. Hopelijk geeft het je net dat duwtje in de rug of die opsteker om (weer) de weg van je hart te vervolgen.

TWEEDE LIVE COLUMN

Wat ik zo leuk vind van de Live Column is dat het me in de gelegenheid stelt mijn lezers te ontmoeten. Afgelopen vrijdag was het weer zover: de 2e editie van Tessa’s Live Column. Het was een bijzondere avond, maar dan vooral in de energie. Dat klinkt een beetje gek; ‘dat iets in de energie de avond vooral bijzonder maakt’. Maar het is echt zo. Zo op het oog lijkt het weinig spectaculair: 13 mensen die in een kring zitten, met in het midden een brandende kaars. Eerst vertel ik waar ik persoonlijk doorheen ga en dan mogen mensen vragen stellen. Of delen waar ze persoonlijk doorheen gaan of waar ze tegenaan lopen. Daarin zijn we allemaal gelijk en allemaal hebben we een stukje van de ‘kosmische puzzel’.

Voor mij is het nog steeds een beetje aftasten: wat kan ik vertellen, wat niet. Wat willen de mensen graag horen? Is er behoefte aan praktische tips? Maar in tegenstelling tot de vorige Live Column had ik nu geen behoefte meer aan controle. Ik wist dat ik het niet hoefde voor te bereiden en ik wist ook dat – ieder op zijn of haar eigen manier – iets tijdens de avond krijgt aangereikt, wat op dat moment voor die persoon belangrijk is. Wat mensen vooral lastig vinden (en ik ook!) is hoe je nou meer kunt ‘zijn’ in plaats van ‘doen’. Wat ik ook merk is dat ons verstand keer op keer behoefte heeft aan onweerlegbare bewijzen. Ervaar ik echt meer synchroniciteit als ik meer vanuit mijn hart ga leven? Hoef ik echt steeds minder te doen, terwijl de resultaten steeds groter worden? Word ik echt begeleid? Ben ik echt beschermd?

VRIENDSCHAP MET JEZELF

gras in de ochtendMaar wat ik ook merk is dat er nog steeds veel mensen zijn die weinig tijd steken in een vriendschap met zichzelf, en dus automatisch in een vriendschap met ‘daarboven’. Dat is overigens helemaal geen verwijt hoor. Zie het als een constatering. Het is inherent aan de tijd waarin we leven, en hoe we geconditioneerd zijn te leven. Hoewel het steeds minder wordt, kan ik me soms ook schuldig voelen als ik even niks doe. Als ik lanterfanter. Als ik meer zin heb om voor me uit te staren dan dat ik ‘productief’ ben. Terwijl ik de laatste tijd steeds meer ervaar dat ik dan juist de grootste creatieve inzichten krijg en teksten moeiteloos uit mijn pen vloeien. Ook hebben veel mensen nog volle agenda’s, zijn mensen erg naar buiten gericht. En laten we ons meetrekken in de maalstroom van ons gepieker.

Laat ik nu eerst wat interessant voer voor je verstand met je delen. Dan deel ik daarna wat praktische tips met je en hoe ik de magie van het universum ervaar. Het lijkt me leuk als er mensen zijn die eens wat ervaringen in het Gastenboek willen delen. Dat trekt andere mensen ook weer over de streep. Overigens is er op vrijdagavond 14 oktober weer een Live Column in Doorn. Van een aantal mensen dat al is geweest weet ik dat ze er de derde keer ook weer bij willen zijn. Dat is niet omdat ik nou zo briljant ben. Maar omdat er werkelijk magie plaatsvindt als gelijkgestemden samenkomen. Ook bij thuiskomst is nog voelbaar wat er in jou is gebeurd. En let maar eens op de synchroniciteiten daarna. Het is net of ze ‘daarboven’ staan te trappelen jou te laten zien, voelen en ervaren dat je een wonder bent.

VIBRATIONAL REALITY 

Allereerst moet je heel goed in je oren knopen dat je niet alleen in een fysieke realiteit leeft maar in een ‘vibrational reality’. Het is cruciaal dat je beseft dat je meer licht bent dan lichaam en dat je met je (fysieke) ogen nog geen 3% van de realiteit kunt waarnemen. Je bent dus meer een schepper in de onzichtbare wereld, dan in de zichtbare wereld. Wat heeft de nieuwe wetenschap (kwantum fysica) nu ontdekt? Dat wij niet alleen toeschouwers zijn van de wereld waarin we leven, dat we niet afgescheiden zijn van de wereld om ons heen maar dat we participanten zijn in het allesomvattende veld dat mens en materie met elkaar verbindt. En dat jouw overtuigingen, gedachten en gevoelens dus wel degelijk effect hebben op de wereld om je heen. Niet alle vormen zijn fysiek (vast, vloeibaar of gas) zoals de wetenschap eeuwenlang dacht. Gedachten, gevoelens, intenties zijn ‘licht’, vormgegeven door bewustzijn.

roosAls alles in essentie licht is (dus ook materie dat alleen wat lager trilt, waardoor het materialiseert) dan zijn tijd en ruimte ook een illusie. Dan vindt alles dus NU plaats, in de eeuwigheid. Dat vinden we moeilijk te bevatten. Tijd is voor ons een beweging in de ruimte (de aarde draait om de zon), en ruimte zien we als driedimensionale realiteit. Dat heeft de Schepper toch mooi bedacht: een speelveld waarbinnen wij onszelf kunnen ervaren. Een illusie die zo echt is, dat we zijn vergeten dat het een droomstaat is. De waarheid is dat tijd een frequentie is, die de ruimte informeert. De Maya’s zeiden het zo mooi: Tijd x Energie = Kunst, waarmee ze bedoelen: Creatie, de Schepping. Tijd is niet lineair, maar tijd voltrekt zich cyclisch, als een spiraal. Op dit punt van onze evolutie wordt de spiraal van groei kleiner, waardoor het lijkt alsof de tijd sneller gaat, maar in de basis gaat creatie sneller.

JOUW CREATIEPROCES VERSNELT 

Misschien gaat dit je pet nu even te boven? Dat geeft niet. Onthoud goed dat het voor jou betekent dat jouw creatieproces nog sneller gaat. Dat wat jij uitzendt nog eerder bij je retour komt. Wat het ook betekent is dat de frequenties sneller gaan, waardoor de sluiers dunner worden en jij in de gelegenheid wordt gesteld een ruimere werkelijkheid te ervaren. Om werkelijk met beide benen op grond de magie van het universum mee te maken. Voorwaarde is wel dat je dit gaat geloven. Energie is neutraal en volgt de weg van de minste weerstand. Iedere overtuiging die jij hebt bevat een gedeelte van jouw energie. Als jij ervan overtuigd bent dat er tekort is aan van alles in je leven, dan ga je buiten je ware kracht staan en doe je – ook al wil je het niet – aan een selffulfilling prophecy.

Wat ik merk is dat veel mensen inmiddels wel wat kennis hebben van de Wet van Aantrekking, maar dat we verslappen. We zijn zo gewend dat we ‘ergens naartoe moeten’. Bijvoorbeeld naar een nieuwe dimensie, of een hogere frequentie of dat we moeten ascenderen. Maar ons verstand begrijpt dat niet goed. Ons gevoel weet dat alles er al IS en dat de nieuwe tijd niet zozeer een ‘verplaatsing’ is maar een ‘afstemming’. Het is dus de kunst alles om te draaien. Alles. Dus waar je ook naartoe wilt: je bent er al, je hebt het al. Je verstand zegt: ‘Ja, doei als ik naar mijn bankrekening kijk dan zie ik toch dat ik rood sta? Hoe kan ik me dan afstemmen op dat het er al zou zijn?’ Ja, het universum is werkelijk magisch! Want zo werkt het wel. We leven in een ‘vibrational reality’.

U VRAAGT WIJ DRAAIEN 

Dat betekent dat er eerst een blauwdruk moet zijn in de niet-fysieke werkelijkheid, voordat het zich kan manifesteren in de werkelijkheid. Dat geldt voor ALLE creatie op aarde. Eerst was het een gedachte, pas daarna kon het zich manifesteren. Ik zei net toch al: je bent meer een schepper in een onzichtbare realiteit dan in een zichtbare realiteit. Als je nu naar je bankrekening kijkt (ik noem dit als voorbeeld), kijk je naar het verleden. Het is het resultaat van wie jij dacht te zijn. Nu je weet dat je meer licht bent dan lichaam, dat alles energie is (dus ook geld), dan kun je gaan uitzenden wat je wilt (overvloed) in plaats van wat je niet wilt (angst voor tekort). Jouw gevoelens zorgen voor frequenties en het universum is één groot kopieerapparaat en geeft jou wat je uitzendt. ‘Ik heb geen geld.’ Ok: u vraagt wij draaien.

clear as waterMaar hoe ga je iets voelen en iets zijn als je het niet kunt zien? Als het er 'niet' is! Als het nog niet in jouw fysieke realiteit aan de orde is? Vraag het universum om hulp. Doe een beroep op de energie, waaruit alles bestaat. En heb geduld. Ik voelde een paar weken geleden weer zo een angst voor tekort. Het ging stukken beter – ik voel me rijker dan ooit, terwijl als ik vorig jaar had geweten hoeveel geld er op dit moment op mijn bankrekening staat zou ik me rot schrikken. Maar ik zakte dus even weg in een klein paniekaanvalletje doordat ik een fors bedrag rood stond. Ik zag simpelweg even niet met mijn verstand waar het geld vandaan moest komen. Dus ik vroeg daarboven mij te helpen (te redden!!). Krijg ik de volgende dag een mailtje: ‘Tessa, ik had het gevoel dat ik je even moest mailen. Jij kampt toch ook wel eens met geldgebrek?’

MOEITE MET ONTVANGEN 

Deze vrouw deelde met mij welke informatie zij keer op keer tot zich nam, waardoor ze haar onderbewustzijn herprogrammeerde en echt ging voelen dat ze overvloed is. Haar energie veranderde en sindsdien trok ze meer overvloed/werk aan. Onderaan deze column zal ik haar tips met je delen. Diezelfde dag kreeg ik een brief van mijn boekhouder: ‘Tessa, je hebt een belastingmeevaller!’ Wow… een paar dagen later kreeg ik een mailtje van iemand die op zoek is naar iemand die een nieuw boek wil laten redigeren. En dan heb ik je nog niet eens verteld dat ik in juli een nieuwe klant heb voor wie ik nu een boek aan het schrijven ben! Dus ook al wist ik (en ervoer ik het) dat er voor mij wordt gezorgd, ook ik kan soms nog gaan twijfelen. Maar ik realiseer me ook dat onze valkuil is dat we moeite hebben met ontvangen.

Dat is wel wat de nieuwe realiteit voor ons in petto heeft: opzij stappen, minder in de weg lopen met je gepieker zodat de Schepper je kan overladen met cadeautjes. Wat kun je doen als je voelt dat je zo loopt te piekeren over van alles? Onwetendheid zorgt voor angst, en angst schept de behoefte aan controle. We denken dat we onwetend zijn omdat we weten hoe ons verstand werkt, maar we zijn vergeten hoe ons hart werkt. Als we ons afsluiten voor wat ons hart ons wil vertellen, voelen we ons niet afgestemd op het veld en voelen we dus niet dat we veilig zijn, dat er overvloed is, dat er voor ons wordt gezorgd, etc. Hoe meer we ons hart openen (dus onze frequentie verhogen), hoe meer interactie we ervaren met onze realiteit (fysiek en niet-fysiek). Dit is wat je hart je wil vertellen als je piekert en controle wilt hebben:

- Het universum heeft toegang tot oneindig veel mogelijkheden en oplossingen die jij nu nog niet met je verstand kunt zien. Wees je dus bewust van je kracht. 
- Omring je gedachten met bewustzijn (neem afstand) en richt je op nieuwe overtuigingen van overvloed, veiligheid, bescherming, begeleiding etc. In paniek doe je vaak precies het tegenovergestelde. Doe iets om te ontspannen. 
- Ga op zoek naar ‘de boodschap’, de harmonie en het doel achter dit gevoel, je gepieker en de paniek. Ze wijzen je de weg naar beperkende overtuigingen. 
- Wat wil de buitenwereld je laten zien?

Wat ik ook merk is dat mensen wel eens zeggen: ‘Ja, maar jij kan zo lekker met je club praten. Ik hoor mijn begeleiders niet. Ik zie ze niet. Ik voel ze niet.’ Maar dan probeer ik uit te leggen dat het komt doordat je in de overtuiging leeft dat jij dat niet kunt of omdat je denkt dat je eerst ‘verlicht’ moet zijn of omdat je denkt dat het er nog niet is. Maar wees niet bang: je hoeft niet perfect te zijn (in de ogen van daarboven ben je al perfect, los van wat jij denkt. Zij oordelen niet. Als er oordelen zijn, dan zijn deze afkomstig van onszelf.) Je kan nu – terwijl je dit leest – even mijn tekst opzij schuiven en tegen daarboven praten. En je kunt vragen of ze je duidelijk willen maken op welke manier ze het ‘t prettigst vinden om met je te communiceren. Ze zijn er namelijk al. Er is al contact. Maar luister je wel?

 

Liefs Tessa ♥Bron: youniverseismagic.com

Voeg toe aan: