Zoeken
 


Week Column. Wat gebeurde er afgelopen week? - Wk. 37

Laatste wijziging: dinsdag 13 september 2011 om 08:49, 2816 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 13 september 2011

Hier ben ik weer met het weekoverzicht die iedere Zondag door mij geschreven word. Naast mijn gewone columns ook een wekelijkse column waar ik het nieuws van de afgelopen dagen plaats en dat naar eigen inzicht. Toch ga ik proberen hier een positieve draai aan te geven met soms een vleugje cynische humor. De nieuwsonderwerpen zijn divers en zullen onderbouwd worden met linken naar de  geplaatste artikelen of columns, zodat je de onderwerpen zelf even kan nalezen.

Niet al te vaak zal de complot denker in mij een beetje naar voren komen al kan ik dat niet uitsluiten. Niet te veel want wat je aandacht geeft dat groeit. We willen met onze gedachtekracht juist de wereld creëren die we willen zien.

 

 Wat een week weer...

Natuurlijk waren er van de week weer channelberichten van Mike Quinsey / SaLuSa & Sheldan Nidle, zeker de moeite waard om eventjes door te nemen. Je kunt de wereld veranderen. Het is gemakkelijk. Hoe? In deze video legt wetenschapper Gregg Braden uit hoe de Wet van Aantrekking werkt. Dat er een veld om ons heen is, een collectief bewustzijn, waaraan wij allemaal deelnemen. Dit collectieve bewustzijn creëert onze realiteit. Het kan beïnvloed worden door ons, via ons DNA, door gebruik te maken van de macht van onze gedachten en ons hart. Wij kunnen deze wet zowel individueel als collectief gebruiken om onze wereld te veranderen. Er is zelfs een formule die berekent hoeveel deelnemers nodig zijn om een bepaald effect (bijvoorbeeld vrede) voor een grotere groep te bereiken. Dit is wetenschappelijk bewezen via experimenten. Het veranderen van de hele wereldbevolking, zou maar 8.000 deelnemers vergen. Dit is kennis en innerlijk weten wat voor mij al jaren bekend was, toch is het heel mooi om dit hier terug te zien en echt bewezen. geïnspireerd door dit verhaal heb ik daar een column over geschreven:'de manifestatiecode'.


 Gregg Braden: Divine Matrix:

Column's Gelijkgestemden

In de krant van vandaag lees ik dat mensen zich zorgen maken. En terecht. Want hoe betaal jij je hypotheek als je opdrachten minder worden of als je baas je heeft gevraagd twintig procent van je salaris in te leveren omdat het minder gaat? We doen dapper ons best, verbergen onze zorgen in de luwte van de nacht en houden de schijn op in drukte van de dag. Durf jij geld te verdienen met je gave? Zo. Ik gooi de knuppel maar weer eens in het hondenhok. Geld!  Ajajaj...

Zelfs in deze tijd gaan er verhalen over mensen die worden "dood gewenst"- maar zijn die gebaseerd op feiten? Peter Hough onthult hoe wetenschappers omgaan met een fenomeen dat maar niet wil verdwijnen. Over de dood is al veel geschreven en de wetenschap kan een aantal zaken (nog) niet bewijzen, maar het komt al dichterbij...

"Meester wat is het hoogste gebod" vroeg de leerling. De Meester sprak, "Je zult God liefhebben met geheel je hart, ziel en verstand. Als dit geschiedt dan zal je ieder liefhebben als jezelf".Een dialoog tussen vader en dochter. Zij, de dochter had net de bons gehad van haar eerste geliefde en lag verslagen op haar bed te huilen. Hij, de geliefde, verkoos het vlotte stadsmeisje, dochter van een welgestelde, i.p.v. haar, een eenvoudige boerendochter. De vader geheel begaan met het verdriet van zijn dochter sprak: "Als je geen pijn kent, weet je ook niet wat geluk is." De dochter: "Maar vader hoe kan ik deze pijn veranderen..."

Tijdens een hypnose wordt een bewustzijnstoestand aangeduid waarbij de client diep ontspannen is en volledig geconcentreerd. Hypnotherapie kan gebruikt worden door een hypnotherapeut om een gevoel, gedrag te veranderen of zelfs om uit te zoeken wat er in het verleden is gebeurt. Hypnotherapie kan een hulpmiddel zijn bij het stoppen van roken of bij pijn in het lichaam. Wij van WG houden van gratis, en we vroegen ons af of  je  ook aan zelfhypnose kunt doen. Het antwoord is: Ja! Bij zelfhypnose breng jij jezelf in een hypnotische toestand. Dit gaat vrij makkelijk, want eigenlijk doen we dit al dagelijks, zonder dat we ons ervan bewust zijn.

Mayapaleis en de zesde golf

Wij zijn - nu ik dit artikel schrijf - (05 September, 2011) aanbelandt in de Zesde dag (05 September - 22 September, 2011) van de Universele Cyclus/Mayakalender. Al krijgen we nog een laatste donkere fase in de zesde nacht, toch staat de zesde dag alweer voor de bloei en opbouw van een nieuw systeem. Ondanks wij misschien weinig gemerkt hebben in de vijfde nacht, is er toch achter de schermen enorm veel gebeurt. Eindelijk zal de waarheid naar boven komen drijven en wat opgebouwd is zal een beginnende vorming aannemen.

We gaan in deze fase wereldwijd een kosmische resonantie creeren en bouwen aan de nieuwe wereld.

Wetenschappers hebben in Mexico de restanten van een 2000 jaar oud paleis teruggevonden. Het paleis is gebouwd door de Maya's. Het gebouw werd gevonden in het gebied Plan de Ayutla, zo is op de site van het Mexicaanse instituut voor antropologie en geschiedenis te lezen. Het paleis telt diverse kamers. Opvallend zijn de muren: die zijn soms wel een meter dik. Ook hebben de muren veel ronde hoeken. Wie ooit in het paleis woonde, is nog niet duidelijk.

We zijn begonnen aan de zesde dag van de negende golf van de Mayakalender en in deze fase komt de levensboom van de Aarde tot bloei. Dit betekent dat we nog één periode krijgen waarin we naar binnen keren, namelijk de zesde nacht van de negende golf, voordat we beginnen aan een nieuwe cyclus van menselijk bewustzijn. Vanuit een evolutionair perspectief bekeken is het ontzagwekkend om te zien hoe ver we zijn qua mentale expansie, emotionele verantwoordelijkheid en creatief potentieel. Vanuit het perspectief van ons lagere bewustzijn en fysieke lichaam gaan we oneindig lang door zoveel innerlijke reinigingsprocessen en isolatie dat het lijkt alsof er vrijwel niets is veranderd.

Communiceren met Dolfijnen en de maanmissie

NASA ging van de week naar de maan! Oké. Niet met astronauten, zoals in die goeie, ouwe tijd, maar wel met prachtige technologie die ons veel meer over de maan gaat vertellen. Vandaag gaan twee ruimtesondes de lucht in. Ze gaan samen in een baan rondom de maan vliegen en het hemellichaam eens goed bestuderen. De twee sondes hebben de naam GRAIL gekregen. Dat staat voor Gravity Recovery And Interior Laboratory. Het is de bedoeling dat de twee sondes het zwaartekrachtveld van de maan in kaart gaan brengen.

Buitenaardsen worden wereldwijd gesignaleerd, maar is dat iets van deze eeuw, of werden de buitenaardsen al duizenden jaren geleden gesignaleerd en neergezet in rotstekeningen en in middeleeuwse schilderijen? Men omschrijft wat men weet en herkent in de tijd dat men leeft. Dat betekend dat een vliegende schotel misschien wel wordt afgebeeld als een vliegend paard met wagen, omdat men het anders niet kan weergeven. En als men in de geschiedenis van de mens spreekt over de goden, dan zou het wel eens kunnen zijn dat een buitenaards, dimensionaal wezen met paranormale vermogens en misschien meegenomen technologieen zich mengden onder de mensen.

Wetenschappers werken aan een systeem om met dolfijnen te communiceren. En het is mogelijk ook geschikt voor aliens. Onderzoekers werken al meer dan 25 jaar met een groep dolfijnen die ten noorden van de Bahama's leeft. De dieren zoeken regelmatig 'contact' met de wetenschappers: ze willen spelen. Er wordt ook 'gecommuniceerd'. Zo begrijpen de dolfijnen bepaalde woorden. Het bracht de onderzoekers op een idee: zou het niet leuk zijn als de dolfijnen zelf ook iets konden 'zeggen'.

Japan stopt met kernenergie en duurzame energie maximaal efficient

Een bijzonder moment: voor het eerst hebben duurzame energiebronnen wereldwijd een grotere capaciteit dan de kerncentrales. Het leek lang vechten tegen de bierkaai, maar nu is het dan eindelijk zover: duurzame energie streeft kernenergie voorbij. Het afgelopen jaar is flink geïnvesteerd in onder meer wind- en zonne-energie. Die investeringen hebben er mede voor gezorgd dat de capaciteit van hernieuwbare energiebronnen die van kernenergie achter zich laat.

De Japanse minister van Handel en Industrie heeft gezegd dat alle kerncentrales van het land gesloten zullen worden naar aanleiding van de kernramp in Fukushima, zo meldt persbureau RIA Novosti.Yoshio Hachiro, de nieuwe Japanse minister van Handel, zei dat het land in de toekomst 'nul' kernreactoren zal hebben. "De publieke opinie is nagenoeg eensgezind over het terugdringen van het aantal kerncentrales," zei hij op dinsdag tegenover persagentschap Kyodo News.

In een geslaagde poging het fotosynthetische systeem na te bootsen dat planten en sommige bacteriën gebruiken, hebben Japanse wetenschappers een belangrijke mijlpaal bereikt: honderd procent efficiënte energieoverdracht. Wel is dit nog maar één schakel in het totale lichtoogstsysteem, zij het wel een erg belangrijke. Als alle stappen goed werken, kunnen we met deze kunstmatige fotosynthese veel efficiënter dan planten dat kunnen, brandstof voor auto's maken uit bijvoorbeeld water en kooldioxide.

Voor de eerste keer is er een elektrische motor gemaakt van een enkel molecuul. Met 1 nanometer lang, maakt dit het organische molecuul meteen de kleinste elektrische motor ooit. Atomenlego komt steeds dichterbij.De moleculaire propellor. Op atomaire schaal is alles nogal hobbelig. Als zodanig is de motor al een vermelding waard in het Guinness boek met wereldrecords, vinden de auteurs, maar er zijn ook praktische toepassingen.

De honderste aap effect:

Tot Slot

Een federale Amerikaanse hypotheekwaakhond staat op het punt om een juridische aanklacht tegen ,,meer dan een dozijn" banken in te dienen. De instellingen zouden een verkeerdeEen federale Amerikaanse hypotheekwaakhond staat op het punt om een juridische aanklacht tegen ,,meer dan een dozijn" banken in te dienen. De instellingen zouden een verkeerde voorstelling van zaken hebben gegeven over de kwaliteit van hypotheken die ze verpakten en doorverkochten. Eindelijk gerechtigheid? Of heeft het er alleen maar schijn van? Woekerpolissen slingeren rond je oren en dan op zondag de herdenking die van de 09-11-2001 herdenking de ramp die precies tien jaar geleden heeft plaatsgevonden. De ramp die angst moest veroorzaken, maar die nog iets bij de mensen losmaakte. Het gevoel dat er iets niet klopte in deze werkelijkheid, het wakkerschudden van zichzelf en het ontwaken wat het gevolg was. Het eenheidsbewustzijn is bij de mensen enorm vergroot sinds die tijd. En zo oogst je kansen uit een slechte situatie. Er moet altijd iets ergs gebeuren wil de mens door het bewustzijnsbreekpunt heengaan.

Nu zal het wel allemaal wel toeval zijn, maar de Komeet Elenin - waar de hele wereld nu zo van in de ban is - staat op 09-11-2011 het dichtst bij de zon. Dit heeft invloed op onze aardse werkelijkheid, zowel fysiek als met het bewustzijn van de mensen. Toeval? Ik denk het niet. Voelen jullie - de laatste weken - ook die enorme liefdevolle energie die je verteld dat het allemaal goed komt? Ik anders wel en ik hoor er meer mensen over. Het lijkt wel dat hoe dramatischer het persoonlijke leven er uit komt te zien, hoe gelukkiger ik word. Vreemd? Ja het is nu eenmaal de omgekeerde wereld, waar niets is wat het lijkt.


Tot Volgende week!


Richard Insight©Bron: free-spirit-insight.nl

Voeg toe aan: