Zoeken
 


Europa beging misdaden op gebied van contraterrorisme

Laatste wijziging: vrijdag 2 september 2011 om 13:07, 1803 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
vrijdag 2 september 2011

BRUSSEL - Europese regeringen hebben met hun operaties op het gebied van contraterrorisme, samen met de Verenigde Staten, 'ontelbare' misdaden begaan.

Dat heeft Thomas Hammarberg, de commissaris voor de mensenrechten van de Raad van Europa (RvE) donderdag gezegd.

Volgens Hammarberg is de tiende verjaardag deze maand van de aanslagen op het World Trade Centre in New York een goed moment om te analyseren of de reactie op de aanslagen gepast en effectief was.

"In een poging misdaden te bestrijden zijn er ontelbare misdaden begaan in de door de VS geleide 'oorlog tegen terreur'", zei Hammerberg. "Veel van die misdaden zijn zorgvuldig en opzettelijk verborgen gehouden."

Medeplichtig

Europese regeringen waren 'absoluut medeplichtig' aan de Amerikaanse contraterrorismestrategie, waarbij ook gemarteld werd, zei Hammarberg. In een onderzoek uit 2007 betichtte de Zwitserse politicus Dick Marty veertien Europese regeringen ervan tussen 2002 en 2005 de CIA 'extraordinary rendition', buitengewone uitleveringen, te hebben laten uitvoeren.

Lees verder: Nu.nl

Noot redactie:

Europese regeringen maken meer kapot dan je lief is. Ik zeg alle Europese regeringen met hun leden preventief oppakken en opsluiten :-)Voeg toe aan: