Zoeken
 


Week Column. Wat gebeurde er afgelopen week? - Wk 35

Laatste wijziging: maandag 29 augustus 2011 om 11:05, 2948 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
maandag 29 augustus 2011

Hier ben ik weer met het weekoverzicht die iedere Zondag door mij geschreven word. Naast mijn gewone columns ook een wekelijkse column waar ik het nieuws van de afgelopen dagen plaats en dat naar eigen inzicht. Toch ga ik proberen hier een positieve draai aan te geven met soms een vleugje cynische humor. De nieuwsonderwerpen zijn divers en zullen onderbouwd worden met linken naar de  geplaatste artikelen of columns, zodat je de onderwerpen zelf even kan nalezen.

Niet al te vaak zal de complot denker in mij een beetje naar voren komen al kan ik dat niet uitsluiten. Niet te veel want wat je aandacht geeft dat groeit. We willen met onze gedachtekracht juist de wereld creëren die we willen zien.

Wat een week weer...

Natuurlijk was er van de week weer een channelbericht van Sheldan Nidle, zeker de moeite waard om eventjes door te nemen. Afgelopen Maandag 22 Augustus 2011 werd er - door de Free Spirit Insight website - een afstandsmeditatie georganiseerd en met succes. Er waren meer dan 200 deelnemers en - aan de reacties te zien van de mensen - was het zeer intens en mooi. Dank jullie wel voor de deelname aan deze mooie verbinding, dat gaan we zeker vaker organiseren.

De lichtdragers, de grondtroepen, de bakens van licht brengen nu licht waar geen licht was. In elke hoek, elk facet van het menselijk leven, elke industrie, elk land, elke cultuur - alles verandert. Doordat eenieder van jullie het nieuwe paradigma verankert zal het nieuwe tijdperk van menselijk bewustzijn beginnen en overwinnen. Ons sluimerende DNA (door reguliere wetenschappers geclassificeerd als 'junk' DNA) bevat 12 strengen van de dubbele helix en 24 lichtcodes van de overeenkomstige paren (12 magnetisch/vrouwelijk en 12 elektrisch/mannelijk).


Zonneboom en wetenschap

Wat is er deze week allemaal gebeurd op wetenschappelijk gebied? Een overzicht van de meest interessante onderzoeken Aidan Dawyer liep door een bos en bedacht: als ik nou zonnepanelen installeer zoals bomen takken en blaadjes maken? Hij ontwierp vervolgens een zonneboom. Tot ieders verrassing bleek deze 20% meer elektriciteit te genereren dan een reguliere zonne-installatie. In de wintermaanden genereerde de boom zelfs 50% meer elektriciteit. De 13-jarige Aidan maakte gebruik van de Fibonacci reeks bij het ontwerpen van zijn zonneboom.

De greep van zwarte gaten kan langzamerhand verslappen wanneer ons universum extra dimensies heeft, een theorie die getest kan worden met behulp van pulsars. De snaartheorie, die tracht alle bekende krachten te verenigen, wijst op het bestaan van meerdere ruimtelijke dimensies buiten de drie die we kunnen ervaren. John Simonetti van Virginia Tech in Blacksburg en zijn collega's zeggen dat zwarte gaten omringd door neutronensterren die bekend staan als pulsars de snaartheorie kunnen testen.

De duistere periode van de negende golf en de Gouden Tijd

De hele wereld is in de ban van de sterk verhoogde frequentie van de negende golf (de universele cyclus van de onderwereld) van energie die op 9 maart 2011 is gestart. Dit kwam tot uiting in de aardbeving in Japan en de daaropvolgende gebeurtenissen. Maar waar gaat de negende golf eigenlijk over? Er zit veel meer achter dit bewustzijnsproces dan alleen de natuurrampen. Het zijn processen die in de diepere lagen van het bewustzijn doordringen en effect heeft op alles wat we doen. Algemeen gezegd gaat het om de verbindingen van het eenheidsbewustzijn en dat wordt in deze video uitgebreid uitgelegd door calleman zelf. 23 September roept Calleman op om de Cosmische Convergentie nog een keer te organiseren wereldwijd. Dit sluit mooi aan bij de Mayakalender en de blauwe commeet Elenin die rond die datum tussen de zon en de Aarde zich bevind. Een mooi interview met Lilou en dr. Calleman.

Video Calleman & Lilou:

Bronnen: Calleman com & Juicy living tour com

De meteorenregen en energiezuinig Japan

Het was eindelijk weer zover: de Perseïden waren te zien! Helaas gooide bewolking vrijwel in ons hele land roet in het eten. Mensen die de meteorenregen wel konden zien, laten ons echter middels prachtige foto's delen in hun geluk. Een asteroïde die op aarde inslaat, kan leven weg doen slingeren. Maar hoe ver slingert dat leven dan? Ver, zo blijkt uit onderzoek. Dat materialen door toedoen van een asteroïde-inslag elders belanden, is niets nieuws. Asteroïde-inslagen hebben er immers ook voor gezorgd dat gesteenten van bijvoorbeeld de maan of Mars op onze planeet terecht kwamen. Omgekeerd kan het natuurlijk ook: inslagen op aarde slingerden van alles de ruimte in en een deel daarvan landde elders.

Tientallen jaren lang lieten Masayoshi uit Tokio en zijn kinderen de lampen branden in kamers in hun huis waar niemand was. Dat is nu anders: de lichten gaan uit en ook op andere manieren wordt energie bespaard. "Mijn vrouw wees ons er telkens op de lichten uit te doen vanwege de hoge energierekening. Nu leven we allemaal energiezuinig. We maken minder gebruik van de airconditioning en zetten de computer na gebruik uit", zegt hij. Sakurai is niet de enige in Japan die dat doet. Na een mediacampagne met als thema 'setsuden' (energiebesparing in het Japans), gaan veel meer Japanners zuiniger om met energie.


Janosh Art

Hier word het nieuwste werk van Janosh weergegeven en we mogen spreken van een primeur: 'Revelation' en wij - de Free Spirit Insight website - zijn erg verheugt officieel toestemming te hebben om dit mooie werk - als eerste - te mogen plaatsen. De Kundalini-energie straalt van dit mooi staaltje digitale kunst af. In 2003 ontdekt Janosh zijn passie: hij wil zijn creativiteit aanwenden om kunst te maken. Niet zomaar kunst, maar kunst die mensen raakt en ze bewust maakt van hoe ze in het leven staan. Vanaf dat moment neemt zijn leven een bizarre wending, waarbij Janosh ontdekt hoe zijn geometrische vormen invloed op de werkelijkheid hebben.

Janosh:

Revelation

Bron: Janosh Art


Tot Slot:

De doorbraak in de vrijheidsstrijd in Libië kan - nu met de energie van het diepte punt van de vijfde nacht - een enorm bewustwordingsproces ontketenen naar de andere landen in heel de wereld. Vrijheid is wat wij allemaal willen, al komen er steeds meer achter dat vrijheid niet zo vanzelf sprekend is als we denken en dat er een schijndemocratie heerst, wat de brave volgzame burger in het gareel houd. Maar de mensen komen wereldwijd in opstand omdat ze nu eindelijk werkelijk kunnen zien wat er zich achter de schermen plaatsvind. NU is de tijd om op een kalme en rustige manier in opstand te komen, zonder dat geweld daarbij nodig is. Laat jezelf horen, want de ontwakingsprocessen vinden zo dadelijk ook plaats in het midden-oosten, Europa, de Benelux en Nederland. Als we er nadenken over wat de politiek werkelijk voor ons doet en hoe onze politieke leiders handelen, dan kan ik maar tot een conclusie komen:


'De politieke leiders zijn een grote grap.'

Het is tijd...

Kadafi Duck: Nog een keer Donald Duck:Bron: free-spirit-insight.nl

Voeg toe aan: