Zoeken
 


Dan toch binnen een minuut tanken?

Laatste wijziging: zondag 28 augustus 2011 om 16:08, 3699 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
zondag 28 augustus 2011

De mensen die een elektrische auto bezitten hadden gedacht, een half uur rust tijdens het opladen. Dit probleem hebben ze in Amerika nog eens aangepakt en zijn met een fantastische oplossing gekomen.

Deze oplossing moet er voor zorgen dat het opladen van deze accu minder tijd in beslag neemt dan een gewone tank beurt.

Nanotek instruments en Angstron Materials in Daton, Amerika. Hier hebben onderzoekers een vernieuwde vorm van een accu gevonden. Deze accu bevat grafeen, een soort van koolstof. Dit soort materiaal heeft de zelfde opslag mogelijkheden en geeft een gelijksoortige hoeveelheid energie af als de huidige Lithiumion accu’s. Het grootste verschil zit in de tijd van opladen. Dit is slechts rond een minuut, en dan is de accu volledig opgeladen. Dit was bij de andere accu’s zo’n 30 minuten.

Ook kunnen de accu’s worden ingezet als opslagruimte in geval van fluctuatie rond om de elektriciteitsproductie met wind en zonne-energie. Hier blijft dan energie opgeslagen als het even niet zo goed gaat met de energie voor handen.

Bron: PhysOrgBron: cleantechbusinessclub.com

Voeg toe aan: