Zoeken
 


Boodschappen verstuurd naar andere planeet

Laatste wijziging: zondag 18 januari 2009 om 17:36, 1845 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
zondag 18 januari 2009

 

 

De berichten - vertaald naar het binaire systeem en vervolgens omgezet in radiogolven - werden via een gigantische radio-telescoop in Oekraïne verzonden. Dat toestel wordt normaal gebruikt voor het opsporen van asteroïden. De planeet waar de berichten naar verzonden werden, werd gekozen op basis van het feit dat er misschien leven kan bestaan.


 In een poging om buitenaards leven te ontdekken, hebben wetenschappers 501 foto's, tekeningen en stukjes tekst verzonden naar een planeet die zich op 20 lichtjaren (circa 190 biljoen kilometer) van de aarde bevindt.


De berichten - vertaald naar het binaire systeem en vervolgens omgezet in radiogolven - werden via een gigantische radio-telescoop in Oekraïne verzonden. Dat toestel wordt normaal gebruikt voor het opsporen van asteroïden.


De planeet waar de berichten naar verzonden werden, werd gekozen op basis van het feit dat er misschien leven kan bestaan.


Op de resultaten van het onderzoek is het nog even wachten: het zal 40 jaar duren eer een (eventueel) antwoord vanop de planeet de aarde zal bereiken.


Bekijk een videoreportage op de website van de BBC.



Bron: aquariusage

Voeg toe aan: