Zoeken
 


Mexicanen laten chip inplanten tegen ontvoering

Laatste wijziging: dinsdag 23 augustus 2011 om 10:07, 1875 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 23 augustus 2011

Steeds meer Mexicanen laten een chip inplanten voor als ze ontvoerd zouden worden. De chip, die onderhuids wordt aangebracht tussen de schouder en de elleboog, geeft een signaal aan een gps-toestel buiten het lichaam. Zo kan iemand opgespoord worden die het slachtoffer is geworden van een ontvoering.

Dat meldt de Amerikaanse krant Washington Post. Het bedrijf Xega, de producent van de chip, zegt dat het zelfs zonder het gps-toestel iemand kan traceren. Radiosignalen, die rechtstreeks naar de ingeplante chip worden gestuurd, zouden volstaan om een persoon op te sporen.

Critici zeggen dat die werkwijze onmogelijk is, maar Xega claimt dat dankzij het bedrijf het voorbije decennium 178 ontvoerde personen zijn teruggevonden.

Met het uitbreiden van de drugsoorlog in Mexico is ook het aantal ontvoeringen de afgelopen jaren spectaculair gestegen. Het zou elk jaar gaan om honderden slachtoffers.Bron: volkskrant.nl

Voeg toe aan: