Zoeken
 


Camera's op oorlogspad: boete na 17 seconden parkeren

Laatste wijziging: woensdag 17 augustus 2011 om 09:08, 2684 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 17 augustus 2011

In het Verenigd Koninkrijk kan je maar beter uitkijken als je ergens parkeert. Er worden tegenwoordig maar liefst vijf keer zoveel boetes uitgeschreven dan 10 jaar geleden. En dat vooral sinds de CCTV- camera's op de loer liggen. Onlangs kreeg een bestuurder een boete in de bus nadat hij 17 seconden geparkeerd had. Het gaat zelfs zo ver dat een automobilist die niet eens stilstond een boete kreeg. Vorig jaar werden er dan ook meer dan 4 miljoen boetes uitgedeeld.

De laatste twee jaar is het aantal boetes in het Verenigd Koninkrijk met meer dan 10 procent toegenomen, aangewakkerd door de introductie van controversiële auto's uitgerust met een CCTV-camera. Bestuurders krijgen daardoor geen boete meer onder de ruitenwisser, maar weten pas dat ze werden opgeschreven als de boete in hun brievenbus valt.

Het misbruik van de camera's heeft er echter toe geleid dat meer en meer mensen hun boete aanvechten en met succes. De laatste twee jaar is het aantal bestuurders dat gelijk kreeg van de rechter met 20 procent gestegen. Een man die slechts 17 seconden gefilmd werd, stapte naar de rechter en kreeg gelijk. Ook een koppel dat 46 seconden parkeerde om van plaats te wisselen, moest zijn boete niet betalen.

Volgens sommigen gebruiken verschillende gemeente de CCTV-camera enkel om de gaten in hun budget op te vullen. "Gemeenten hebben geld nodig en automobilisten zijn een makkelijk doelwit", luidt het bij Hugh Bladon van de 'The Association of British Drivers'. (adv)

Noot redactie:

Zouden ze dat in NL ook ondertussen hebben? Hier doen gemeentes ook van alles om maar aan geld te komen. Ze sturen nog net geen knokploeg om hun geld te incasseren. Overheid en Gemeentes zijn uitzuigers en dieven!!Voeg toe aan: